Press "Enter" to skip to content

El tribunal qüestiona la credibilitat del testimoni de Rajoy quan va negar pagaments en B al PP

La Secció Segona de la sala penal de l’Audiència Nacional, que ha jutjat la primera època de la trama de corrupció Gürtel, no considera “versemblant” i qüestiona la “credibilitat” del testimoni que va oferir durant el judici el president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, quan va negar pagaments en B per part de l’extresorer Luis Bárcenas.

En la sentència, el tribunal destaca que alguns testimonis van reconèixer els cobraments, però que altres com Rajoy, Javier Arenas o Francisco Álvarez Cascos van treure credibilitat als coneguts com a ‘papers de Bárcenas’ i van negar l’existència d’una ‘caixa B’ en el partit.

No obstant això, els magistrats comparteixen el criteri de la Fiscalia, i és que si haguessin reconegut aquests cobraments per la seva banda, “suposaria reconèixer la percepció de pagaments opacs per a la Hisenda Pública”. Això, afegeixen, no serien objecte de delicte, però sí que podrien “ser considerats pels testimonis com a mereixedors d’un retret social”, alhora que també significaria “admetre l’existència d’una ‘caixa B’ en el si de la formació política a la qual pertanyen o han estat part de la mateixa”.

Per això, la Sala “posa en qüestió la credibilitat” de Rajoy i la resta de testimonis que van declarar sobre els ‘papers de Bárcenas’, ja que el seu testimoni “no apareix com a suficient versemblant per rebatre la contundent prova existent sobre la ‘caixa B ‘del partit”. “En paraules del ministeri fiscal, no són prou creïbles aquests testimonis per a rebatre aquesta contundent prova”, apunten els jutges.

Comentaris
Comparteix
502Shares

Comments are closed.