Press "Enter" to skip to content

La jutgessa Lamela conclou la causa contra Trapero i l’excúpula dels mossos

Puntuació dels lectors

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela considera que ja no necessita realitzar cap diligència més per jutjar l’excap dels Mossos Josep Lluís Trapero i l’ex cúpula política del cos pels delictes de sedició i organització criminal. Per això s’ha procedit a dictar la interlocutòria de conclusió del procediment i ha elevat les actuacions a la Secció Primera del Penal de l’Audiència, que serà l’encarregada de jutjar el que ha passat a Catalunya el 20 i 21 de setembre i el passat 1 d’octubre , fets que per la magistrada són constitutius de dos delictes de sedicición.

La resolució s’ha dictat sense esperar que la Sala Penal hagi resolt els recursos presentats per les defenses contra la confirmació del processament que la mateixa magistrada va dictar. Aquestes impugnacions estan en mans de la Secció Segona del Penal, que encara no s’ha pronunciat.

La titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3 proposa jutjar Trapero per organització criminal i dos delictes de sedició, un per al que va passar el 20 i 21 de setembre i un altre pel que va passar durant la votació de l’1 d’octubre, mentre que l’exdirector dels Mossos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior César Puig només per la relativa a l’1-O i com a membres d’una organització criminal, liderada per l’expresident català Carles Puigdemont.

La intendent Teresa Laplana només va ser processada per les protestes davant de la Conselleria d’Economia durant els registres ordenats pel Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona en l’operació Anubis. Per a la jutgessa, en aquests dos episodis hi va haver sedició, que no exigeix ​​violència, perquè hi va haver un alçament per impedir l’aplicació de les lleis i les funcions d’autoritats per tal de declarar il·legalment la independència.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser