Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]El raper Valtonyc surt d’Espanya per evitar la presó

Puntuació dels lectors

El raper Josep Miquel Arenas, Valtonyc, hauria sortit d’Espanya per així evitar ser empresonat. El cantant mallorquí hauria fugit de l’illa aprofitant que encara gaudia de llibertat de moviments, segons informen el Diari de Mallorca i ElNacional.cat, abans que aquest dijous venci el termini màxim que li havia concedit l’Audiència Nacional per entregar i ingressar en presó. Sobre ell pesa una condemna de tres anys i mig de presó pels delictes d’amenaces, injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme pel contingut de les seves cançons.

D’aquesta manera, Valtonyc hauria eludit el dispositiu de control de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i, segons el Diari de Mallorca, hauria marxat de Mallorca ja fa dies rumb a un país estranger d’Europa, que podria ser Bèlgica o Suïssa. Es dóna la circumstància que al país belga i el suís ja es troben desplaçats alguns dels líders del Procés processats per l’1-O com Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel.

Missatge de Valtonyc en un tuit

De fet, el mateix Valtonyc tuiteaba aquest dimecres que no estava disposat a rendir-se fàcilment. “No l’hi vaig a posar tan fàcil, desobeir és legítim i obligació davant aquest estat feixista. Aquí no es rendeix ningú”, exposava Josep Miquel Arenas en un missatge en el qual avisava que” demà Espanya farà el ridícul, una vegada més “.

Per la seva banda, l’autoritat judicial ha informat que emetrà una ordre de recerca i captura a totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat si el raper mallorquí no ingressa a la presó, de manera voluntària cuan s’esgoti el termini de deu dies donat per l’audiència Nacional el passat 14 de maig. Segons fonts consultades, aquest seria el fet de procedir de la judicatura en el cas que el raper no ingressés a la presó.

Cal recordar que el passat 18 de maig, el raper afirmava també mitjançant les xarxes socials que tenia “més de 20 bitllets d’avió” al seu nom comprats per usuaris de Twitter amb l’objectiu de “trolear” a la Policia. Els simpatitzants del raper van respondre d’aquesta manera a l’ofici remès a diverses companyies aèries per controlar de manera preventiva la possibilitat que abandoni l’illa, amb qualsevol destinació, entre el 15 i el 24 de maig.

La seva defensa va avançar en el seu moment que el raper esperaria fins al darrer dia del termini per a l’ingrés a la presó. Per evitar-ho, el seu advocat, Juan Manuel Olarieta, va anunciar la presentació d’un escrit davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans. No obstant, si Estrasburg no resol la seva petició abans de dijous, el raper hauria d’ingressar a la presó i, per evitar-ho, s’hauria anat d’Espanya.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser