Press "Enter" to skip to content

[脷LTIMA HORA] Detingut Eduardo Zaplana pels presumptes delictes de blanqueig, malversaci贸 i prevaricaci贸

Puntuaci贸 dels lectors

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Gu脿rdia Civil ha llan莽at aquest dimarts una operaci贸 en qu猫 han estat detingudes fins a les 10.00 hores sis persones, entre elles l’exministre i expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana, acusats dels delictes de blanqueig de capitals, malversaci贸 i prevaricaci贸, segons confirmen a Europa Press fonts policials i fiscals.

Un altre dels detinguts 茅s l’empresari Vicente Cotino, segons ha pogut saber Europa Press de fonts coneixedores de l’operaci贸, que assenyalen que la xifra d’arrestats prevista 茅s d’entre set i deu persones. La causa est脿 oberta per amplis delictes contra l’administraci贸 p煤blica.
L’operaci贸, que inclou diversos registres, continua oberta i est脿 coordinada pel Jutjat d’instrucci贸 n煤mero 8 de Val猫ncia i la Fiscalia Anticorrupci贸.

PERSONACI脫 A LA SEU DE LA CONSELLERIA D’ECONOMIA

Agents de la Unitat Central Operativa de la Gu脿rdia Civil s’han personat aquest dimarts a la seu de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comer莽 i Treball per sol路licitar documentaci贸 de la Zona VI del Pla E貌lic, adjudicat en el seu dia a la societat Projectes e貌lics Valencians i en el qual l’empresa Sedesa, de Vicente Cotino, tenia una participaci贸 del 25 per cent.
Els agents s’han despla莽at a les depend猫ncies de la Conselleria d’Economia, on estan revisant arxivadors i papers.

El novembre de 2006 va comen莽ar el muntatge dels primers parcs e貌lics del Pla E貌lic Valenci脿, en concret en l’anomenada zona 6, amb set parcs previstos a la comarca de l’Alt Pal脿ncia a Castell贸. La societat Projectes E貌lics, creada per promoure aquesta energia a la Comunitat, va resultar adjudicat脿ria mitjan莽ant concurs p煤blic de desenvolupament e貌lic de les zones 5 i 6 i de la 11 a Val猫ncia, amb una pot猫ncia en conjunt de 498 MW i una inversi贸 de 450 milions d’euros.

En la societat participaven Endesa a trav茅s de la seva filial ECYR, (Endesa Cogeneraci贸n i Renovables), propiet脿ria del 55% de les accions; Bancaixa, amb el 20%, i el Grup Sedesa, amb un 25%. En aquest cas, els agents han demanat documentaci贸 sobre aquesta mercantil

INVESTIGAT PER AFLORAR DINER NEGRE

La Gu脿rdia Civil ha detingut aquest dimarts a primera hora a Eduardo Zaplana, a qui s’investiga per presumptament aflorar diner negre provinent de contractes irregulars de la seva etapa al capdavant de la Comunitat Valenciana.

Eduardo Zaplana ha estat detingut a la sortida del seu domicili a Val猫ncia. Zaplana va ser president de la Comunitat Valenciana entre 1995 i 2002, quan el president Jos茅 Mar铆a Aznar li va confiar el Ministeri de Treball i Afers Socials.

Al Ministeri va estar fins a 2004, quan va passar a ser portaveu del PP al Congr茅s. El seu salt a la primera l铆nia pol铆tica va ser com a alcalde de Benidorm entre 1991 i 1994. Zaplana va abandonar la pol铆tica el 2008.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilaci贸n L谩ser