Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Detingut Eduardo Zaplana pels presumptes delictes de blanqueig, malversació i prevaricació

Comparteix
0Shares

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha llançat aquest dimarts una operació en què han estat detingudes fins a les 10.00 hores sis persones, entre elles l’exministre i expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana, acusats dels delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació, segons confirmen a Europa Press fonts policials i fiscals.

Un altre dels detinguts és l’empresari Vicente Cotino, segons ha pogut saber Europa Press de fonts coneixedores de l’operació, que assenyalen que la xifra d’arrestats prevista és d’entre set i deu persones. La causa està oberta per amplis delictes contra l’administració pública.
L’operació, que inclou diversos registres, continua oberta i està coordinada pel Jutjat d’instrucció número 8 de València i la Fiscalia Anticorrupció.

PERSONACIÓ A LA SEU DE LA CONSELLERIA D’ECONOMIA

Agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil s’han personat aquest dimarts a la seu de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball per sol·licitar documentació de la Zona VI del Pla Eòlic, adjudicat en el seu dia a la societat Projectes eòlics Valencians i en el qual l’empresa Sedesa, de Vicente Cotino, tenia una participació del 25 per cent.
Els agents s’han desplaçat a les dependències de la Conselleria d’Economia, on estan revisant arxivadors i papers.

El novembre de 2006 va començar el muntatge dels primers parcs eòlics del Pla Eòlic Valencià, en concret en l’anomenada zona 6, amb set parcs previstos a la comarca de l’Alt Palància a Castelló. La societat Projectes Eòlics, creada per promoure aquesta energia a la Comunitat, va resultar adjudicatària mitjançant concurs públic de desenvolupament eòlic de les zones 5 i 6 i de la 11 a València, amb una potència en conjunt de 498 MW i una inversió de 450 milions d’euros.

En la societat participaven Endesa a través de la seva filial ECYR, (Endesa Cogeneración i Renovables), propietària del 55% de les accions; Bancaixa, amb el 20%, i el Grup Sedesa, amb un 25%. En aquest cas, els agents han demanat documentació sobre aquesta mercantil

INVESTIGAT PER AFLORAR DINER NEGRE

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts a primera hora a Eduardo Zaplana, a qui s’investiga per presumptament aflorar diner negre provinent de contractes irregulars de la seva etapa al capdavant de la Comunitat Valenciana.

Eduardo Zaplana ha estat detingut a la sortida del seu domicili a València. Zaplana va ser president de la Comunitat Valenciana entre 1995 i 2002, quan el president José María Aznar li va confiar el Ministeri de Treball i Afers Socials.

Al Ministeri va estar fins a 2004, quan va passar a ser portaveu del PP al Congrés. El seu salt a la primera línia política va ser com a alcalde de Benidorm entre 1991 i 1994. Zaplana va abandonar la política el 2008.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Comments are closed.