Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Detingut Eduardo Zaplana pels presumptes delictes de blanqueig, malversació i prevaricació

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
112Shares

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha llançat aquest dimarts una operació en què han estat detingudes fins a les 10.00 hores sis persones, entre elles l’exministre i expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana, acusats dels delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació, segons confirmen a Europa Press fonts policials i fiscals.

Un altre dels detinguts és l’empresari Vicente Cotino, segons ha pogut saber Europa Press de fonts coneixedores de l’operació, que assenyalen que la xifra d’arrestats prevista és d’entre set i deu persones. La causa està oberta per amplis delictes contra l’administració pública.
L’operació, que inclou diversos registres, continua oberta i està coordinada pel Jutjat d’instrucció número 8 de València i la Fiscalia Anticorrupció.

PERSONACIÓ A LA SEU DE LA CONSELLERIA D’ECONOMIA

Agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil s’han personat aquest dimarts a la seu de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball per sol·licitar documentació de la Zona VI del Pla Eòlic, adjudicat en el seu dia a la societat Projectes eòlics Valencians i en el qual l’empresa Sedesa, de Vicente Cotino, tenia una participació del 25 per cent.
Els agents s’han desplaçat a les dependències de la Conselleria d’Economia, on estan revisant arxivadors i papers.

El novembre de 2006 va començar el muntatge dels primers parcs eòlics del Pla Eòlic Valencià, en concret en l’anomenada zona 6, amb set parcs previstos a la comarca de l’Alt Palància a Castelló. La societat Projectes Eòlics, creada per promoure aquesta energia a la Comunitat, va resultar adjudicatària mitjançant concurs públic de desenvolupament eòlic de les zones 5 i 6 i de la 11 a València, amb una potència en conjunt de 498 MW i una inversió de 450 milions d’euros.

En la societat participaven Endesa a través de la seva filial ECYR, (Endesa Cogeneración i Renovables), propietària del 55% de les accions; Bancaixa, amb el 20%, i el Grup Sedesa, amb un 25%. En aquest cas, els agents han demanat documentació sobre aquesta mercantil

INVESTIGAT PER AFLORAR DINER NEGRE

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts a primera hora a Eduardo Zaplana, a qui s’investiga per presumptament aflorar diner negre provinent de contractes irregulars de la seva etapa al capdavant de la Comunitat Valenciana.

Eduardo Zaplana ha estat detingut a la sortida del seu domicili a València. Zaplana va ser president de la Comunitat Valenciana entre 1995 i 2002, quan el president José María Aznar li va confiar el Ministeri de Treball i Afers Socials.

Al Ministeri va estar fins a 2004, quan va passar a ser portaveu del PP al Congrés. El seu salt a la primera línia política va ser com a alcalde de Benidorm entre 1991 i 1994. Zaplana va abandonar la política el 2008.

Comentaris
Comparteix
112Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
112Shares