Press "Enter" to skip to content

PP, Ciutadans i PNB rebutgen al Congrés l’esmena de Podem per baixar el sou al Govern

Puntuació dels lectors

El PP, Ciutadans i el PNB han rebutjat aquest dimarts a la tarda en el Ple del Congrés una esmena de Units Podem als Pressupostos Generals de 2018 que demanava rebaixar un 7% el sou a tots els membres del Govern de Mariano Rajoy. El PSOE, per la seva banda, ha preferit abstenir-se.

En concret, el grup confederal plantejava abaixar el sou de Rajoy dels 80.953,08 euros anuals previstos en el projecte pressupostari a 75.206,78 euros, el que suposava gairebé 5.575 euros menys.

Per a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría proposaven una retribució anual de 70.686,96 euros davant els 76.088,04 euros pressupostats, i als ministres els deixaven a 66.354,06 euros a l’any en comptes dels 71.424,12 euros que van cobrar.

Per a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría proposaven una retribució anual de 70.686,96 euros davant els 76.088,04 euros pressupostats, i als ministres els deixaven a 66.354,06 euros a l’any en comptes dels 71.424,12 euros que van rebre.

Segons els de Pablo Iglesias, les actuals retribucions dels membres de l’Executiu “excedeixen en molt la capacitat adquisitiva” del país i es requereix “un compromís de reducció” dels sous, sobretot tenint en compte que “els alts càrrecs són de voluntària acceptació”.

EL PROJECTE RECULL UNA PUJADA DE L’1,5%

En la seva primera legislatura, Rajoy i els membres del seu Govern van tenir el sou congelat, cobrant el mateix amb el qual va acabar l’equip del seu antecessor, el socialista José Luis Rodríguez Zapatero, i el 2016 , estant en funcions, es va aplicar per primera vegada la pujada de l’1% dels funcionaris. Per 2018, el Govern s’ha aplicat una pujada salarial bàsica de l’1,5 per cent prevista per al conjunt dels funcionaris.

En la votació, la proposta de Units Podem ha recaptat el suport del seu soci electoral de Compromís i del grup d’Esquerra Republicana (ERC), mentre que el PSOE, el PDeCAT i Bildu han optat per l’abstenció. La majoria que dóna suport al projecte del Govern ha tombat la rebaixa amb els vots del PP, Cs, PNB, UPN, Foro Asturias i els canaris de CC i NC.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser