Press "Enter" to skip to content

Enric Millo prohibeix que el President Quim Torra faci servir la sala d鈥檃utoritats de l鈥檃eroport del Prat

Puntuaci贸 dels lectors

La Delegaci贸 del Govern espanyol a Catalunya ha denegat aquest dilluns a Quim Torra, president de la Generalitat, l’煤s de la sala d’autoritats de l’aeroport del Prat per despla莽ar-se a Madrid, on anava a visitar els pol铆tics presos. La sala permet a les autoritats evitar el control de seguretat de l’aeroport i esperar en aquest sal贸 fins a l’hora d’embarcar, on s贸n condu茂ts amb cotxe fins a les escales de l’avi贸. Aquesta 茅s la primera vegada que el Govern central fa un tracte d’aquest tipus a un president de la Generalitat. Membres de l’entorn de l’expresident van expressar la seva indignaci贸 per un tracte que van qualificar de 鈥渄enigrant i humiliant鈥. 鈥淓n prenem nota鈥, van dir. Per la seva banda, el president de la Generalitat ha qualificat aquest dimarts, en una entrevista a RAC1, d'”incomprensible” l’incident a l’aeroport del Prat i l’ha contraposat al tracte “exquisit” que va rebre a les tres presons de Madrid, on van baixar els tres directors de la pres贸 a rebre’l. “Em vaig sentir cap de Govern a Madrid i menyspreat a Barcelona”, ha dit.

Segons fonts de Presid猫ncia, la Delegaci贸 va confirmar diumenge a la nit que Torra no podria utilitzar la sala, encara que divendres ja s’havia advertit d’aquesta mesura el Palau de la Generalitat. Enric Millo, delegat del Govern, considerava que el president no podia utilitzar la sala per l’objectiu de la visita, que era reunir-se amb els pol铆tics independentistes empresonats. Presid猫ncia, no obstant aix貌, ent茅n que la Delegaci贸 no ha d’intercedir en els viatges que facin les autoritats catalanes, encara que siguin de car脿cter privat. No ho havien fet mai amb Artur Mas, encara que se n’an茅s de vacances, ni tampoc amb Carles Puigdemont.

脡s un tracte denigrant i humiliant al president. En prenem nota”, afirmen fonts de Presid猫ncia de la Generalitat

Membres de la Delegaci贸 del Govern espanyol al路leguen que l’equip de Torra va incomplir el protocol d’especificar el motiu del viatge en la seva sol路licitud per utilitzar la sala. I que, a m茅s, ells van considerar que entrevistar-se amb els presos no es podia considerar un viatge oficial. No obstant aix貌, el Govern considera que l’oficialitat de la visita 茅s indiscutible des del moment en qu猫 el Ministeri de l’Interior va autoritzar l’entrada de Torra i dels seus col路laboradors a la pres贸.

En la seva arribada a Barajas, no obstant aix貌, un cotxe oficial va recollir Torra al peu de l’avi贸 respectant el seu rang de president. No va ser aix铆 a la tornada, quan, per contra, va haver de tornar com un passatger normal i sotmetre’s als controls de seguretat preceptius. En aterrar a Barcelona, a la nit, tamb茅 se li va denegar el servei. En cap dels casos, es va produir cap incident a les terminals, tot i que les mateixes fonts van apuntar que es va sotmetre a Torra a un risc innecessari.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 365
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
鉁 RECLAMAR GASTOS HIPOTECA 鉁Ofertas Depilaci贸n L谩ser