Press "Enter" to skip to content

Enric Millo prohibeix que el President Quim Torra faci servir la sala d’autoritats de l’aeroport del Prat

La Delegació del Govern espanyol a Catalunya ha denegat aquest dilluns a Quim Torra, president de la Generalitat, l’ús de la sala d’autoritats de l’aeroport del Prat per desplaçar-se a Madrid, on anava a visitar els polítics presos. La sala permet a les autoritats evitar el control de seguretat de l’aeroport i esperar en aquest saló fins a l’hora d’embarcar, on són conduïts amb cotxe fins a les escales de l’avió. Aquesta és la primera vegada que el Govern central fa un tracte d’aquest tipus a un president de la Generalitat. Membres de l’entorn de l’expresident van expressar la seva indignació per un tracte que van qualificar de “denigrant i humiliant”. “En prenem nota”, van dir. Per la seva banda, el president de la Generalitat ha qualificat aquest dimarts, en una entrevista a RAC1, d'”incomprensible” l’incident a l’aeroport del Prat i l’ha contraposat al tracte “exquisit” que va rebre a les tres presons de Madrid, on van baixar els tres directors de la presó a rebre’l. “Em vaig sentir cap de Govern a Madrid i menyspreat a Barcelona”, ha dit.

Segons fonts de Presidència, la Delegació va confirmar diumenge a la nit que Torra no podria utilitzar la sala, encara que divendres ja s’havia advertit d’aquesta mesura el Palau de la Generalitat. Enric Millo, delegat del Govern, considerava que el president no podia utilitzar la sala per l’objectiu de la visita, que era reunir-se amb els polítics independentistes empresonats. Presidència, no obstant això, entén que la Delegació no ha d’intercedir en els viatges que facin les autoritats catalanes, encara que siguin de caràcter privat. No ho havien fet mai amb Artur Mas, encara que se n’anés de vacances, ni tampoc amb Carles Puigdemont.

És un tracte denigrant i humiliant al president. En prenem nota”, afirmen fonts de Presidència de la Generalitat

Membres de la Delegació del Govern espanyol al·leguen que l’equip de Torra va incomplir el protocol d’especificar el motiu del viatge en la seva sol·licitud per utilitzar la sala. I que, a més, ells van considerar que entrevistar-se amb els presos no es podia considerar un viatge oficial. No obstant això, el Govern considera que l’oficialitat de la visita és indiscutible des del moment en què el Ministeri de l’Interior va autoritzar l’entrada de Torra i dels seus col·laboradors a la presó.

En la seva arribada a Barajas, no obstant això, un cotxe oficial va recollir Torra al peu de l’avió respectant el seu rang de president. No va ser així a la tornada, quan, per contra, va haver de tornar com un passatger normal i sotmetre’s als controls de seguretat preceptius. En aterrar a Barcelona, a la nit, també se li va denegar el servei. En cap dels casos, es va produir cap incident a les terminals, tot i que les mateixes fonts van apuntar que es va sotmetre a Torra a un risc innecessari.

Comentaris
Comparteix
367Shares

Comments are closed.