Press "Enter" to skip to content

Carta als unionistes: L’única diferència entre tu i jo, és que jo he perdut la por.

Puntuació dels lectors

Benvolguda unionista,

Permet-me que m’adreci a tu sense cap mena de prevenció, aliena a tot prejudici envers les teves creences i amb ganes de dialogar.

Per la teva part, espero que facis el mateix i que, despullades ambdues parts de convenciments, de prejudicis i de recels i asseguda l’una davant de l’altra, ens mirem als ulls i ens parlem amb una total sinceritat.

Tinc l’absolut convenciment que totes dues som iguals. Jo no us confonc amb els feixistes, d’això en podríem fer un capítol a banda, i crec que en tant que som iguals, tenim els mateixos desitjos i les mateixes aspiracions.

Mira’m als ulls i nega’m que no vols una societat millor i més justa. Nega’m que no vols un futur millor del que se’ns ve a sobre per als teus fills, néts i amics. Nega’m que no veus les injustícies d’un Estat corrupte al qual ni tu ni jo els importem res. Diga’m que no vols que els teus fills tinguin feina, o que no vols que els jubilats cobrin la seva pensió, o que els estudiants tinguin bones beques, o… tantes i tantes coses que fan que una societat sigui tan amable com sigui possible amb les persones que la conformen. Oi que vols tot això? Jo, també!

Si desitgem el mateix, què és el que ens fa diferents a tu i a mi? No hi ha res que ens diferenciï. Som iguals, o més ben dit, la diferència entre tu i jo és que jo he perdut la por.

Vull pensar que en aquest diàleg m’exposaràs els teus arguments per a ser unionista. Jo t’explicaré els meus, sense cap ànim de convèncer-te.

La Pàtria de la que ens parlen a través de veus interessades, no és res més que un mantra perquè ells, els “patrioteros”, puguin continuar vivint com Déu.

Nosaltres, els independentistes, hem desistit a fer res amb l’Estat español, el coneixem massa bé com per a refiar-nos, i tal com està tot, les coses aniran a pitjor.

M’agradaria que féssiu una reflexió, tot analitzant la situació i en traguéssiu conseqüències.

Tinc bons amics per les terres d’España i sento per ells i per les seves idees un respecte absolut, de la mateixa manera que demano que respectin les meves. El fet que jo sigui independentista no vol dir de cap de les maneres que em senti ni per sobre ni per sota de ningú, només que he cregut que España, tal com està articulada, és un element tòxic en les nostres vides.

I per això vull desvincular-me d’un país que no m’agrada.

Catalina Valverde
22/05/2018

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser