Press "Enter" to skip to content

L’ANC convoca manifestacions contra el manteniment de l’article 155

Puntuació dels lectors

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat aquest diumenge una crida a la mobilització per a “deixar de cedir davant el xantatge del 155”, després que el Govern espanyol hagi decidit bloquejar la formació del Govern Català en no publicar el decret de nomenament dels consellers. En un comunicat, l’ANC considera que ha arribat el moment de “recuperar el mandat de l’1 d’octubre” i veu necessari que es produeixi una manifestació “clara i contundent” en defensa de “les institucions legítimes de Catalunya”.

La primera d’aquestes mobilitzacions tindrà lloc aquest mateix dilluns a la tarda. L’entitat ha convocat quatre marxes, una per cada capital de província, per avui a última hora de la tarda. La protesta, sota el lema ‘Ja n’hi ha prou de xantatges. República és llibertat ‘, se celebra a Barcelona al Centre Cultural Born.

A la nota feta pública ahir, l’ANC considerava que la no publicació del decret de nomenament dels consellers, de manera que es manté l’article 155, és l’últim intent per “torpedinar” la constitució d’un Govern que porta a terme “el tripartit nacionalista de PP, PSOE i Cs “. “L’ANC constata que el Govern espanyol ha decidit mantenir un estat d’excepció a Catalunya per evitar reconèixer el conflicte polític, i pretén acabar per la via repressiva i judicial amb la voluntat majoritària del poble de Catalunya”, assegura l’organització independentista.

Davant d’aquesta situació, crida a “totes les entitats i organitzacions democràtiques” a respondre de manera unitària i “contundent”, una resposta que creu hauria de “fer inviable la intervenció continuada de l’Estat espanyol a les institucions catalanes”. Per la seva banda, el sindicat independentista Intersindical-CSC ha anunciat també en un comunicat que iniciarà aquesta setmana una ronda de contactes amb agents polítics i socials per a “analitzar” les possibles respostes al “nou atac a la democràcia” perpetrat, segons la seva opinió, pel Govern.

Aquest sindicat independentista, que ja ha convocat dues jornades d’atur generals en els últims mesos a Catalunya, ha apuntat que les respostes a estudiar també hauria d’afectar els centres de treball de les administracions públiques.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 228
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser