Press "Enter" to skip to content

Inés Arrimadas afirma que el “patriotisme civil espanyol” és integrador i el català excloent

Puntuació dels lectors

La portaveu de l’executiva nacional de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha defensat aquest dilluns el “patriotisme civil” reivindicat pel seu partit i per la plataforma que va llançar aquest diumenge, Espanya Ciutadana, i ho ha diferenciat del “nacionalisme “català, el basc i el del Front Nacional francès.

En roda de premsa després de la reunió del Comitè Executiu de Cs, Arrimadas ha dit que en el seu partit estan “molt contents” amb l’acollida que està tenint la plataforma, tant el seu manifest com la difusió en xarxes socials, després de l’acte de presentació celebrat a Madrid.

Es tracta d’una plataforma “oberta a la societat civil i al talent” per a “buscar el que ens uneix a tots els espanyols, més enllà d’ideologies, territoris i batalles polítiques”, i promoure “un projecte de país modern, reformista i integrador”, ha explicat, precisant que el pròxim acte tindrà lloc a Màlaga el 16 de juny.

NACIONALISME CATALÀ “IDENTITARI I EXCLOENT”

A més, la portaveu de Ciutadans ha afirmat que aquest projecte està pensat “per 47 milions de persones, també per a les que voten a opcions nacionalistes”, i que reivindica el “patriotisme civil”, que, segons ha dit, “respecta la diversitat” d’Espanya i “no té res a veure amb el nacionalisme”.

Per diferenciar els dos conceptes, s’ha referit a altres països europeus on “ningú té complexos” en afirmar que “està orgullós de pertànyer a un país, fer servir la bandera o escoltar amb respecte el seu himne”.

En canvi, “aquí el nacionalisme, el basc o el català, ha posat en dubte el que en altres països no està posat en dubte”, ha lamentat, indicant que a França “ningú confondria” el discurs “integrador, divers i europeista “del president Emmanuel Macron amb el” nacionalisme “de la líder del Front Nacional, la ultradretana Marine Le Pen.

En aquest sentit, ha assenyalat que el nacionalisme català té un discurs “identitari i excloent”, perquè “parla d’espanyols que viuen a Catalunya, en comptes de catalans que se senten espanyols”, i al·ludeix a “diferències genètiques” entre les persones en una Espanya que “espolia als catalans”.

RECORD A MIGUEL ÁNGEL BLANCO

Després, Arrimadas ha respost als que des del PP critiquen que en l’acte d’Espanya Ciutadana es recordés la figura de Miguel Ángel Blanco, assassinat per ETA el 1997, sense assenyalar que era regidor del PP a l’Ajuntament d’Ermua (Biscaia).

“Tothom sap qui era Miguel Ángel Blanco i en quin partit militava, tothom sap que va ser un demòcrata que va ser assassinat per defensar la democràcia, les seves idees i un país per a tots”, ha manifestat.

En aquest sentit, ha subratllat que les víctimes del terrorisme han de ser “honrades” per tots els partits i mereixen un reconeixement “fossin del partit o de la ideologia que fossin”.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser