Press "Enter" to skip to content

Arenys de Munt: Primer municipi català que sancionarà les persones que retirin llaços grocs

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1409Shares

Arenys de Munt és el primer municipi català que sancionarà les persones que retirin llaços grocs en suport als polítics catalans presos. L’acord s’ha pres en el ple consistorial presidit per l’alcalde, Joan Rabasseda (ERC) i pren forma de declaració institucional en què plasma que es “valorarà la possibilitat de sancionar les persones que retirin símbols de la via pública i d’espais privats”.

El ple del municipi bressol de les primeres consultes independentistes podrà sancionar amb fins a 200 euros als anomenats “netejadors” brigades de persones contràries a la simbologia en els carrers i que actuen en grups per retirar-les. La mesura, a part del partit en el govern, ERC, va comptar amb el vot favorable de PDeCAT, la CUP i PSC i l’únic vot negatiu del regidor del PP. L’alcalde ha avançat que “el que col·loquen ciutadans durant el dia no el poden destrossar encaputxats a la nit”.

L’Ajuntament atén a l’Ordenança de Convivència per a imposar les sancions i donarà a conèixer la iniciativa política amb cartells d’advertència en els accessos a la població. L’Ajuntament acusa els grups anomenats GDR de retirar els llaços per què estan integrats per “feixistes i franquistes” amb l’única intenció de buscar confrontació.

Arenys de Munt col·locarà cartells a les entrades al municipi advertint de les sancions, emparades en la normativa de convivència, en cas de retirar aquests símbols independentistes. La declaració institucional s’aprova després que els GDR, els grups de defensa i resistència, hagin acudit en més d’una ocasió a Arenys en forma de brigades per a retirar els llaços grocs que hi havien en el municipi. Segons el govern municipal, els GDR estan plens de “radicals feixistes, d’extrema dreta i franquistes” la intenció és buscar “la confrontació”.

Comentaris
Comparteix
1409Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
1409Shares