Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Mariano Rajoy pacta amb Ciutadans i PSOE no aixecar el 155 a Catalunya

Puntuació dels lectors

Mariano Rajoy ha pactat amb Pedro Sánchez i Albert Rivera bloquejar la publicació al DOGC del nomenament del govern de Quim Torra, tràmit indispensable perquè el nou executiu prengui possessió i s’aixequi el 155.

El president espanyol va trucar als líders del PSOE i de Ciutadans aquest mateix dissabte després de conèixer la composició del govern de Quim Torra, amb Turull, Rull, Puig i Comín restituïts com a consellers.

La Moncloa ho va considerar com una “provocació” i va dir que “n’estudiaria la viabilitat”. També recordava que és el govern espanyol qui té la competència de publicar en aquests moments al Diari Oficial de la Generalitat.

Alguns experts, però, dubten de la legalitat d’aquesta decisió perquè consideren que el decret de nomenament és el que es coneix com un “acte degut”, una formalitat que el govern espanyol no pot negar-se a executar, perquè no està subjecte a valoració.

Consideren que el que pot fer l’executiu espanyol és impugnar el nomenament dels consellers després de la publicació. És el que creu Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB:

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser