Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Agramunt (PP) abandona el Consell d’Europa per “l’empatx, la pressió i per por”

Puntuació dels lectors

El senador del PP Pedro Agramunt ha assegurat aquest diumenge que deixarà de ser membre del Consell d’Europa “a petició pròpia” el pròxim mes de juny per “l’atipament, la pressió i per por”. “No vull perjudicar el PP”, ha afegit.

El mateix Agramunt ha confirmat a Europa Press la seva decisió d’abandonar el seu lloc en l’organisme abans de la reunió que mantindrà aquest dimarts amb la direcció del seu partit al Senat, i en què donarà explicacions sobre les investigacions i les sancions del Consell d’Europa.

Amb tot, no espera que des del PP es demani la seva renúncia a l’acta de senador perquè, segons Agramunt, això “només ho fan els de Podem i els de Compromís”. “Allà et pica un mosquit i ja t’ho estan demanant”, ha asseverat.

La renúncia del polític popular arriba després que el Consell d’Europa li imposés sancions per infringir “seriosament” el Codi de Conducta. En concret, durant deu anys no podrà exercir les tasques d’observador electoral ni ser designat president o vicepresident d’una comissió o subcomissió de l’Assemblea del Consell d’Europa.

La sanció afecta també a aspectes institucionals, ja que se li priva de formar part de delegacions de l’Assemblea i tampoc podran realitzar preguntes al Comitè de Ministres del Consell d’Europa, òrgan de decisió del Consell format per ministres d’Exteriors dels països membres.

Aquestes penalitzacions es van fer efectives després de la investigació interna de la institució davant les sospites de corrupció en l’activitat d’Agramunt tant com a president de l’Assemblea Parlamentària com en el seu paper d’observador electoral.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser