Press "Enter" to skip to content

Suspenen el concert d’un grup català després de les pressions d’un partit ultra

Puntuació dels lectors

La suspensió del concert programat per Amstel Arts per a aquest passat dissabte, motivat pel perfil ideològic dels grups contractats va tenir conseqüències. El comunicat elaborat pels representants dels grups afectats i difós el divendres, hores després de ser censurats, denunciava que el concert havia estat suspès unilateralment per Amstel Arts-Heineken per “motius polítics i ideològics”, atribuït al perfil combatiu de les lletres de els grups actuants, especialment dels catalans de Ebri Knight.

Aquest grup, nascut el 2003 al Maresme, que canta indistintament en català i castellà, havia tancat la seva cita l’11 d’abril amb Heineken, a l’emblemàtic edifici “Veles i Vents”, a la Marina de València, per presentar el seu últim disc , Guerrilla, reforçant el seu compromís polític i reeixit estil folk tradicional, que l’ha portat de gira a les millors sales de l’Estat espanyol i Europa, on destaca a més per la seva força cançons com Vents del Poble.

Ebri Knight portava com a teloner el grup valencià Herba Negra, nascut el 2015, que aposta per la música negra i el rap, i que també dedica el seu repertori a la denúncia social quotidiana, dirigit a una generació que no ha viscut res més que les polítiques del malbaratament i l’abús.

Per la seva banda, l’Amstel Art, l’entitat que gestiona l’espai públic de Veles i Vents, -propietat de l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana i l’Estat- on estava previst el concert, va reaccionar immediatament argumentant que la suspensió no obeïa a qüestions polítiques, només a raons administratives. Segons Amstel Art, la sala de concerts ocupa la primera planta del singular edifici de la Marina de València, el concert no va ser autoritzat “perquè no havien rebut la informació necessària i la documentació requerida a temps, el que incloïa una pòlissa de responsabilitat civil” .

Així mateix, l’empresa afirma que “Amstel Art és un espai obert de cultura contemporània, en què hi ha cabuda per a totes les disciplines artístiques i convergeixen tots els públics que representen l’escena cultural actual. Amstel Art compleix rigorosament amb totes les mesures de seguretat necessàries per garantir que qualsevol esdeveniment celebrat a les seves instal·lacions respecta la legislació vigent”.

“Fomenten la violència i l’independentisme”

Segons ha publicat Público.es, els esdeveniments que van derivar en la suspensió del concert de Ebri Knight i Herba Negra van ser, sense cap mena de dubte, raons polítiques i ideològiques. I aquestes van tenir el seu origen després de l’escrit enviat per “Avant Valencians”, un partit polític de “centre moderat” irrellevant, vinculat a la ultradreta anticatalanista valenciana.

Aquest escrit estava adreçat al director d’Amstel Art, Alejandro Rodríguez Castillo, en el qual li advertien de la suposada “perillositat social” dels grups programats per actuar el dissabte, i li recomanaven que suspengués l’actuació.

La carta publicada i enviada pel president d’Avant, Vicente Bellvis, s’afirma que “ens sorprèn que un grup [Ebri Knight] que fomenta l’odi a altres ideologies, i fomenta l’independentisme català i la seva idea dels falsos països imaginaris per construir sobre aquesta entelèquia un afront a l’estat, a la Unió Europea i contra els propis valencians, contra la Constitució Espanyola i el nostre propi Estatut d’Autonomia, ens sorprèn tingui cabuda aquest “acte” en les seves instal·lacions “.

Així mateix, afegeix que “pensem que la Cultura ha de ser un vehicle social d’expressió de Llibertat, de Respecte, de sentiment, però mai ha d’utilitzar-se, com bé utilitzen aquests grups per disfressar sobre els valors de LLIBERTAT 1 imposició ideològica que és més pròxima al feixisme (sic), on si no penses com ells, no tens cabuda i es fomenta l’odi entre les persones”.

“És per això -conclou la carta- que els preguem que rectifiquin i els indiquin que en unes instal·lacions que fomenten la Cultura i la Llibertat, en una espectacular marina de València de la qual tots els valencians ens sentim orgullosos, NO TENEN CABUDA certes actituds més pròximes a coartar la llibertat i enaltir un determinat feixisme (sic) provocant més odi entre les persones. No entendríem que s’utilitzés les instal·lacions per a fomentar aquesta “guerrilla” amb aquest llenguatge bel·licista que contravé els ideals de PAU SOCIAL, IGUALTAT i RESPECTE. Esperant la seva resposta rebin una cordial salutació de l’equip d’Avant”.

El director d’Amstel va enviar diversos correus electrònics als organitzadors i representants dels grups en un to molt agressiu: “Com comentava aquest matí tenir (sic) molt clar que no es farà el concert si no tinc còpia de la pòlissa de responsabilitat civil i el document signat que se’ns eximeixi completament de qualsevol responsabilitat “.

Segons informa Público.es, Rodríguez afegeix al e-mail: “d’ara endavant no es farà cap concert que no estigui prèviament aprovat per mi i per als quals necessito saber continguts, grups, estils, pla de comunicació, etc amb suficient antelació.

Segons els representants dels grups “les pòlisses ja estaven signades i enviades seguint les seves instruccions, i ho vam fer, tot i que era la primera vegada en dos anys treballant amb ells que ens demanaven subscriure aquesta assegurança de responsabilitat civil”.

En el quart paràgraf, el director d’Amstel Art adverteix, però, que “tot i tenir els documents que em falten està COMPLETAMENT PROHIBIT FER REFERÈNCIES i AL·LUSIONS POLÍTIQUES I RELIGIOSES DE QUALSEVOL SIGNE!!!, NI VENDA DE CAP TIPUS D’OBJECTES PROMOCIONALS QUE FACIN AL·LUSIÓ A AIXÒ que comento. PROHIBIT COL·LOCAR SÍMBOLS, ETC”.

Font:Joan Cantarero Público.es

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser