Press "Enter" to skip to content

PSOE-Andalusia: Prostíbuls, 764 “enchufados”, targetes ‘black’, 13 caixes ‘B’ i cunyats milionaris

Puntuació dels lectors

La polèmica Faffe, Fundació Andalusa Fons de Formació i Ocupació, va realitzar nombroses adjudicacions “a dit” en milers de serveis que estan sent investigats per la Guàrdia Civil per possible tracte de favor.

Recollides de residus, mudances, missatgeria, transports, manteniment d’aules de formació, “articles de cotilló”, càtering van ser contractats curiosament amb una empresa de fontaneria i electricitat.

Inmohel S.L., Instal·lacions i Muntatges Helios, es va dur tots aquests contractes a més malgrat que “no tenia solvència tècnica i capacitat” per fer aquestes activitats.

Però a més, Francisco Javier Cervilla Reial, un dels socis de Inmohel S.L. era cunyat de Jesús Manuel Ruiz Tamajón, curiosament l’encarregat de l’homologació dels proveïdors de la Fundació dels 764 “endollats” que suposadament servia per ajudar els aturats.

La UCO recorda que l’homologació era indispensable per poder contractar amb Faffe, l’ens que tenia 13 caixes ‘B’ i una targeta ‘black’ que es va usar per pagar suposadament 14.737 euros en un prostíbul encara que afirmen que no en serveis de prostitutes.

Inmohel curiosament va arribar a realitzar 2.490 serveis “a dit” per un total de 644.623,94 euros segons detalla ABC.

El cunyat del tècnic tenia a més altres dues empreses, Cermant Serveis i Subministraments S.L. i Torres Cascajosa S.L., que curiosament també van ser contractades aconseguint entre les tres van facturar 962.241 euros per un total de 2.718 serveis. Per descomptat, perquè no fos públic i no hi hagués competència, es va fraccionar a imports menors a 18.000 i 12.000 euros de manera sistemàtica els contractes perquè poguessin donar-se ‘a dit’ segons apunten els investigadors.

«A través d’aquesta operativa, s’hauria assegurat, mitjançant contractes menors, l’adjudicació de serveis destinats a cobrir necessitats de caràcter recurrent, periòdic o permanent que haurien d’haver estat objecte d’un contracte únic» assenyala la UCO.

A més la Faffe va contractar a les empreses ‘del cunyat’ sense solvència tècnica ni capacitat quan hi havia altres proveïdors que sí les tenien facturant al seu torn amb un 16% d’IVA quan legalment corresponia el 7%.

L’empresa lampista Inmohel s’instal·lava aires condicionats, pintava, feia càtering, lliurava material per als cursos i fins a “articles de festa”.

Segons informa DigitalSevilla.com, a més d’aquestes contractacions estan sent investigats 23 empresaris i exresponsables de Faffe pel possible desviament de diners dels andalusos. La Fundació, que rebia el 80% de les seves ajudes per pagar sous de fins a 80.000 euros entre els seus milers de contractats podria haver desviat fons per formar treballadors per a altres fins menys il·lustres.

Font:Daniel Bellaco DigitalSevilla.com

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 1.1K
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser