Press "Enter" to skip to content

El jutge cita com a investigats a 4 exalts càrrecs d’Exteriors de la Generalitat Catalunya

Puntuació dels lectors

El titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de Bacerlona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, ha citat a declarar en qualitat d’investigats a quatre exalts càrrecs de la Conselleria d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya que presumptament van estar implicats en els pagaments als observadors internacionals que van acudir l’1 d’octubre passat al referèndum il·legal d’independència.

El pròxim 6 de juny hauran d’anar a declarar Aleix Villatoro Oliver, secretari general del Departament d’Exteriors, Relacions Internacionals i Transparència de la Generalitat i número dos de Raül Romeva; Marta Garsaball, directora de Serveis de la Conselleria; Amadeu Alfataj, representant del Diplocat a la UE destinat a Brussel·les i Albert Royo, secretari general del Consell de la Diplomàcia Pública (Diplocat) amb la targeta es van abonar les despeses dels observadors a Catalunya.

Segons un informe de la Guàrdia Civil que es troba en el sumari, l’esmentada conselleria va gastar 217.656 euros en pagaments pels observadors i les despeses que va generar l’estada d’aquests a Catalunya. D’aquesta quantitat, es van realitzar dos pagaments des d’un compte de la delegació de la Generalitat a la UE, el responsable era Amadeu Altafaj.

Aquests pagaments acreditats documentalment sumen 119.700 euros, segons constava en un primer informe de la Guàrdia IVIL. Els diners corresponian a dues transferències realitzades per la delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les a la societat The Hague Centre for Strategic Studies, que va enviar als observadors. A aquesta xifra se suma el compromís adquirit de pagar altres 47.365 euros, tot i que la Guàrdia Civil diu desconèixer si es van arribar a abonar o no.
La persona autoritzada en aquest compte és Marta Garsaball Pujol, també citada per al 5 de juny com investigada, i la que va signar les declaracions responsables de les esmentades transferències. Segons aquestes declaracions responsables, les ordres de pagament es van donar el 28 de desembre de 2017, però, les transferències havien estat realitzades el 21 de setembre i el 10 d’octubre.

Un altre dels exalts càrrecs del Diplocat citat pel jutge és Albert Royo Mariné, amb la targeta Diners es van abonar els vols d’observadors per l’1 d’octubre així com els hotels en què es van allotjar els mateixos i que sumaven més de 40.000 euros.

CITATS ALGUNS DETINGUTS EL 20-S

El magistrat també ha acordat la citació per al 26 de juny a qualitat d’investigats de quatre dels detinguts en l’operació Anubis, portada a terme per la Guàrdia Civil el passat 20 de setembre amb la finalitat de desmantellar l’organització del referèndum il·legal.
Es tracta del director de Patrimoni de la Generalitat, Francesc Sutrias; David Franco Sánchez i David Palanques Bonavía, tots dos del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i Xavier Puig Farré, cap de l’Àrea de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions, presumptament relacionat amb el vot per correu dels catalans a l’exterior.

La Guàrdia Civil té registrades algunes converses de Francec Sutrias posteriors a la seva detenció en què qualificava als agents de “99,9 períodes d’encefalograma pla” i assegurava que havia estat “molt interessant viure un parell de dies com a detingut en una caserna de la Guàrdia Civil per entendre la lògica profunda de l’Estat”. Els investigadors atribueixen a Sutrias l’autoria del manuscrit trobat al despatx de Lluís Salvadó en el qual s’exposava un full de ruta per a la independència.

Entre les citacions que el jutge Ramírez Sunyer ha fixat per als pròxims dies, en aquest cas en qualitat de testimonis, també hi ha les de Joan Ignasi Sánchez Santín, assessor del Departament de Governació com a tècnic informàtic que també va ser detingut el 20-S; Edouard Vila Marhuenda, director de l’Agència Tributària Catalana; al president de T-Systems Iberica,Osmar Pol Correa; Andreu Palacín Ciprian, el nom ja apareixia en una llista de persones a les quals se les investigaria les seves comptes per part de l’Sepblac juntament amb Enric Ocaña Rodríguez, cap de l’àrea d’Innovació i programes estratègics, també citat.

DEMANA A T-SYSTEMS EL COST DEL REGISTRE DE CATALANS A L’EXTERIOR

El jutge no només ha citat el president de T-Systems, sinó que ha demanat a l’empresa informàtica la documentació existent sobre la sol·licitud de millora del Registre de Catalans a l’Exterior , presumptament utilitzat per a utilitzar-la 1-O, així com la documentació que acrediti el cost total de l’aplicació i del servei d’enquestes associat a aquest, és a dir, les factures i els justificants de les transferències.

A més, ha reclamat al Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona, que instrueix el concurs de creditors d’Unipost –l’empresa encarregada de l’enviament de la documentació electoral que va ser intervinguda per la Guàrdia Civil i el treball s’ha valorat en gairebé un milió d’euros– que remeti la llista de creditors i dates dels crèdits presentada per la societat i, si escau, la llista de crèdits reconeguts per la intervenció.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 148
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser