Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Increpa uns cambrers per parlar espanyol entre ells, es fa viral i perd la feina

Puntuació dels lectors

Aaron Schlossberg, un advocat nord-americà, va insultar i va assetjar aquest dimecres als clients i cambrers d’un restaurant informal de Manhattan, Nova York, per comunicar-se en espanyol. Un dels presents va gravar l’episodi racista, on es veu al subjecte amenaçar als dependents amb trucar al Servei d’Immigració i Control de Duanes (ICE).

“El seu personal parla espanyol als clients quan haurien de parlar en anglès”, va reclamar Schlossberg, de 42 anys i donant republicà. “És Amèrica”, puntualitza i afegeix: “Faré un seguiment, suposo que no estan documentats. Així que la meva propera trucada és a la policia d’immigració per expulsar cada un d’ells del meu país”, diu mirant a la càmera del mòbil d’un dels clients que ho gravava. A Nova York, gairebé una quarta part dels habitants parlen espanyol.

La Comissió de Drets Humans de la ciutat, que investiga la discriminació i l’assetjament, va dir en un comunicat que estava “al corrent de l’assumpte”. I la comissionada d’Afers d’Immigració, Bitta Mostofi, va afirmar en una entrevista que incidents com aquest, “són horripilants, no són comuns i tampoc pertanyen a la nostra ciutat”.

Poc després que es viralizara el vídeo, es va obrir una proposta per recollir 10.000 signatures que donin suport a la petició del seu inhabilitació com a advocat, la qual superava aquest dijous les 11.500 rúbriques a Change.org, un bloc que acull peticions públiques per internet de caràcter cívic, reformista i social.

En un to més humorístic, un activista va muntar una pàgina a la plataforma GoFundMe, anomenada “Mariachis per a Aaron”. L’objectiu era recaptar diners i enviar una banda de mariachis i un camió de tacs mexicans a l’oficina de Schlossberg. La pàgina va aconseguir 1.094 dòlars, superant la seva meta de 500. Almenys per la serenata pot ser que no faci falta els diners, ja que un grup va dir que estava disposat a brindar el recital completament gratis.

Una altra resposta musical al mal actuar de Schlossberg és la “festa llatina” davant les oficines “racistes” de l’advocat Aaron Schlossberg, convocada a la tarda d’aquest divendres. Dijous a la tarda ja havien confirmat 2.200 persones assegurant que assistirien, mentre que 10.000 van dir estar interessades. La trobada, d’acord amb els seus organitzadors, busca ensenyar que els llatins no són tristos i que estan encantats d’educar a l’advocat sobre la seva cultura i el seu llenguatge a través d’una gran festa als afores de la seva oficina.

Comentaris
COMPARTEIX !

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser