Press "Enter" to skip to content

L’advocat alemany de Puigdemont critica el “silenci eixordador” de Berlín sobre la petició d’extradició

Puntuació dels lectors

L’advocat alemany de Carles Puigdemont Wolfgang Schomburg ha lamentat en una entrevista exclusiva amb l’agència DPA “el silenci eixordador” del Govern del seu país respecte a l’euroordre emesa per les autoritats espanyoles i la corresponent petició de lliurament de l’expresident català. “No entenc que el Govern federal no hagi dit des del principi i per iniciativa pròpia que no aprovaria l’extradició. Nosaltres no volem que els dramàtics assumptes polítics interns espanyols siguin resolts en territori alemany”, defensa Schomburg.

Segons l’opinió de l’experimentat advocat, hauria estat més lògic que el Govern de la cancellera Angela Merkel hagués examinat per endavant el cas per posteriorment aclarir si donaria llum verda per principi al lliurament d’una figura com la de Puigdemont. D’una altra forma, i segons Schomburg, es corre el risc que la justícia es converteixi en una “joguina” de la política, perquè, malgrat totes les evocacions a la independència dels jutges, la diplomàcia continua tenint l’última paraula.

A l’espera que es resolgui la petició d’extradició per malversació

Puigdemont va ser detingut al nord d’Alemanya el passat 25 de març quan va creuar la frontera amb Dinamarca procedent d’una conferència que havia ofert a Finlàndia. La justícia espanyola havia emès prèviament una euroordre de detenció, ja que el polític estava sent investigat pel referèndum sobiranista celebrat l’1-O a Catalunya, que el Tribunal Constitucional va declarar il·legal.

Després de la corresponent petició de lliurament per part de la fiscalia alemanya, l’audiència regional de l’estat federat de Schleswig-Holstein va decidir, però, deixar a Puigdemont en llibertat sota fiança després de descartar el càrrec de rebel·lió, el més greu que se li imputava.

Carles Puigdemont, actualment, s’ha de presentar un cop a la setmana davant la policia alemanya, i està a l’espera que el tribunal del nord land alemany dictamini si atén la petició d’extradició per malversació de cabals públics.

Schomburg sosté que l’Executiu de Merkel té l’última paraula

Sigui quina sigui la decisió final de la fiscalia i dels jutges de Schleswig-Holstein, l’última paraula segueix sent del Govern que encapçala Merkel, subratlla Schomburg. En lloc d’una extradició, l’advocat alemany advoca perquè Berlín proposi una iniciativa de pau a favor d’Espanya i en interès europeu.

Schomburg és un prestigiós advocat penalista, exjutge del Tribunal Suprem d’Alemanya i amb una llarga experiència en tribunals internacionals com el Tribunal Penal Internacional per a l’antiga Iugoslàvia (TPII), a l’Haia, i en el de Rwanda, amb seu a Arusha ( Tanzània). El 2001, Schomburg es va convertir en el primer ciutadà alemany a ser elegit per l’Assemblea General de Nacions Unides per integrar un tribunal penal internacional. “Sense coratge no s’aconsegueix res”, va assenyalar el prestigiós jurista a dpa a repassar la seva trajectòria.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser