Press "Enter" to skip to content

La defensa de Turull i Rull demana la llibertat provisional per a poder exercir els seus càrrecs

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
128Shares

La defensa dels exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, tots dos a la presó preventiva per la causa oberta contra l’1-O, ha sol·licitat la seva llibertat provisional amb la “major celeritat i urgència possible”, perquè puguin prendre possessió com a nous consellers del govern català i exercir els seus càrrecs de manera “immediata”.

Així ho apunta Jordi Pina, advocat dels dos exconsellers, en un escrit dirigit al Tribunal Suprem, al qual ha tingut accés Efe, després que Torra hagi signat aquest migdia el decret que estructura els àmbits del Govern i el decret de nomenament dels nous membres del consell executiu català. El president català preveu que prendran possessió del càrrec el dimecres 23 de maig.

El lletrat al·lega aquest dissabte que han desaparegut les raons de l’acte del 23 de març que va acordar la seva presó preventiva, perquè aquest acte adduïa risc de fuga i de reiteració delictiva. L’advocat Jordi Pina constata que els seus defensats tenen dret a acceptar els càrrecs de conseller perquè l’article 23.2 de la Constitució reconeix el seu dret a accedir a càrrecs públics malgrat ser presos preventius.

Torra ha incorporat com consellers del seu nou Govern a dos exconsellers en presó preventiva, Jordi Turull (Presidència) i Josep Rull (Territori i Sostenibilitat), i d’altres dos exiliats a Bèlgica, Antoni Comín (Salut) i Lluís Puig (Cultura).

Els dos polítics, Josep Rull i Jordi Turull, han manifestat des dels seus respectius comptes de Twitter, que “per ser conseqüent i lleial als compromisos amb la ciutadania de Catalunya”, els “honra acceptar” la petició del president de la Generalitat, Quim Torra . Així, han ratificat la seva voluntat de “seguir sent” titulars de Territori i Sostenibilitat i de Presidència.

Comentaris
Comparteix
128Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
128Shares