Press "Enter" to skip to content

Comunicat oficial de l’estat espanyol després que Torra va fer públic el nou Govern Català

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
163Shares

El Govern de Mariano Rajoy ha qualificat de “provocació” aquest dissabte en un comunicat el decret de nomenament del Govern de Quim Torra, per la inclusió de quatre exconsellers empresonats o residents a l’estranger arran de la causa judicial contra el referèndum de l’1 d’octubre. “El President de la Generalitat ha desaprofitat una oportunitat de demostrar la seva voluntat de recuperar la normalitat”, assevera l’Executiu.

“La proposta de nous consellers de la Generalitat de Catalunya que avui ha fet el seu president demostra que la voluntat de diàleg expressada ahir a la carta que va remetre al president del Govern no és sincera”, acusa en primer lloc la presidència del Govern. “Torra va voler escenificar una voluntat de diàleg que ha durat menys de 24 hores, ja que la seva proposta de nous consellers és una provocació perquè diversos d’ells es troben fugits de la justícia o en situació de presó provisional”, sosté.

Així mateix, obre la porta a vetar part o la totalitat dels nomenaments: “El Govern d’Espanya, a través del seu Secretariat, que és l’únic òrgan competent per autoritzar la publicació del decret de nomenament proposat, analitzarà la viabilitat del nou Govern anunciat , donades les circumstàncies personals d’alguns dels designats”.

L’eventual oposició estatal als nomenaments podria impedir la presa de possessió, que Torra preveia per al dimecres 23 de maig.

Comentaris
Comparteix
163Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
163Shares