Press "Enter" to skip to content

Cancel·len per sorpresa el programa crític amb el PP “Las mañanas de Cuatro”

Puntuació dels lectors

Javier Ruiz té els dies comptats al capdavant de ‘Las Mañanas de Cuatro’. Mediaset ha decidit cancel·lar per sorpresa el seu espai de debat de la franja de migdia de manera definitiva a partir del pròxim 14 de juny, els treballadors han rebut aquest matí una comunicació que certifica que han estat acomiadats .

El grup de Paolo Vasile ha aprofitat com a excusa que el pròxim Mundial de futbol de Rússia comprometrà l’horari de migdia de Cuatro i ha informat que l’espai “avança el seu final de temporada” per aquest motiu. No obstant això, la realitat és que l’espai s’acomiadarà de manera definitiva, tal com ha sabut aquest portal, i tot sembla indicar que en aquest cessament tenen força a veure qüestions laborals.

Una gran part de la plantilla que fins ara integrava ‘Els matins de Cuatro’ estava contractada a través de l’empresa de treball temporal Randstad i al complir-se els tres anys de relació laboral, havien de passar a estar contractats de manera indefinida per llei. Per evitar-ho, Mediaset ha optat per prescindir del programa.

Per substituir a l’espai de Javier Ruiz, a Fuencarral es barregen dues possibilitats en aquests moments. D’una banda, dissenyar un nou debat polític amb una altra productora però amb el mateix estil o donar un cop de volant en la seva estratègia de programació i apostar per un espai d’entreteniment. En aquest sentit, els portals El Mundo i Zeleb destaquen que ‘Dones i homes i viceversa’ podria ser el format triat, almenys durant l’estiu.

La decisió presa per Mediaset amb la cancel·lació definitiva de ‘Els matins de Cuatro’ ha sorprès tot el sector per inesperada i pels excel·lents dades d’audiència que reportava a la seva segona cadena. La tertúlia política superava habitualment el 10% de share, col·locant de manera habitual com l’espai amb millor percentatge de Cuatro. Ahir mateix, l’espai presentat per Javier Ruiz va assolir un excel·lent 12% de quota de pantalla.

Las Mañanas de Cuatro: de Concha García Campoy a Javier Ruiz, passant per Marta Fernández i Jesús Cintora

Amb la cancel·lació de ‘Las Mañanas de Cuatro’, Mediaset “mata” la penúltima marca genuïna que mantenia en antena de l’etapa gestionada pel grup Prisa (encara sobreviu ‘Cuarto milenio’). Va arrencar les seves emissions l’octubre de 2006 de la mà de Concha García Campoy, amb la col·laboració de Gonzalo Miró, Aitor Blats i Marta Fernández, sent un magazín contenidor de diferents seccions.

Aquesta última va assumir el lloc de presentadora en 2011 quan Quatre passar a mans de Paolo Vasile, que va resituar a Campoy en l’edició matinal de ‘Informatius Telecinco’, en la qual va romandre fins a la seva defunció. Llavors, ‘Las Mañanas de Cuatro’ va esdevenir una tertúlia purament política, encara que mai va aconseguir despuntar davant Antonio García Ferreras.

Va ser en 2013 quan Mediaset va fer un important gir a l’espai situant Jesús Cintora com a presentador i va començar a elevar les seves dades d’audiència, superant sovint el 15% de quota de pantalla i s’ha situat per sobre del seu homòleg a laSexta. No obstant això, el periodista va sortir del programa en 2015 de manera abrupta per pressions polítiques que el grup de comunicació va justificar com “actes de desobediència editorial” per part de Cintora.

En aquesta última etapa d’aproximadament tres anys, Javier Ruiz va rebaixar l’estil incisiu de Cintora encara que va mantenir el pols crític amb el govern, fet que molts apunten com a motiu real de la fi definitiva de ‘Els matins de Cuatro’ si finalment no se substitueix per un altre espai d’anàlisi política.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser