Press "Enter" to skip to content

Fiscalia denuncia a un jutge per titllar de “terroristes uniformats” a policies després de l’1-O

Puntuació dels lectors

“Ningú té res a dir sobre terrorisme policial, que patim a Catalunya. Ni sobre els 890 ferits que han provocat els terroristes uniformats? Ni sobre els 2,3 Milions de persones que s’han vist coaccionades, insultades i menyspreades per voler votar? De debò que no hi ha res a dir?. Fem com La seva borbònica Majestat i ens mirem el melic per no perdre la plaça o ens enfrontem amb la dura realitat de forma valenta o en cas contrari si tindrem problemes de veritat”.

La Fiscalia de Barcelona considera que Federico Vidal Grases, titular del Jutjat del Contenciós-Administratiu 17 de Barcelona, ​​va cometre un delicte d’injúries greus als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat quan va enviar aquest missatge als seus “companys” de la carrera judicial a través del correu corporatiu del Consell General del Poder Judicial, segons informa el diari el Mundo.

Va ser el 4 d’octubre de 2017, tres dies després de l’actuació policial de l’1-O.

Vidal Grases va reaccionar així en resposta als missatges de diversos jutges de tot Espanya que van mostrar el seu suport als companys que desenvolupen la seva tasca a Catalunya durant la jornada del referèndum separatista de l’1 d’octubre.

El Jutjat d’Instrucció 13, del qual és titular el magistrat Juan Antonio Ramírez Sunyer, estudia aquesta denúncia tot i que està a l’espera de determinar si és competent per investigar-la.

Fa uns mesos el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat) va arxivar una denúncia d’un particular contra el magistrat per aquests comentaris en considerar que els va fer al marge de l’exercici del seu càrrec, ja que la competència de l’Alt Tribunal Català respecte a investigar a jutges és per fets comesos respecte a la seva funció jurisdiccional.

SANCIONAT PEL CGPJ

Per aquesta mateixa circumstància, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va multar Vidal Grases amb 600 euros el passat mes de març.

Segons informa Confilegal.com, la Comissió Disciplinària va considerar que el magistrat va cometre una falta greu de desconsideració, i li va imposar la multa mínima per aquest tipus de falta l’import oscil·la entre els 501 i els 6.000 euros, segons l’article 420 de la Llei orgànica del poder judicial (LOPJ) .

En principi, el Promotor de l’Acció disciplinària, Ricardo Conde, va considerar que els fets podien constituir una falta molt greu, de “La ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials”, (article 417.14 de la LOPJ), sancionada amb suspensió, trasllat o separació de la carrera i “una falta greu de consideració respecte dels ciutadans, institucions, secretaris, metges forenses o de la resta del personal al servei de l’Administració de Justícia, dels membres del ministeri fiscal, advocats i procuradors, graduats socials i funcionaris de la policia judicial”, (article 418.5 de la LOPJ).

No obstant això, la comissió disciplinària entén que és responsable d’una falta greu de desconsideració, i per això, li va imposar aquesta sanció.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser