Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Pablo Llarena envia una carta a Alemanya perquè no caiguin en el mateix “error d’interpretació” que Bèlgica

Puntuació dels lectors

El jutge del Tribunal Superm Pablo Llarena ha enviat una carta a la justícia alemanya per evitar “l’error d’interpretació de les autoritats belgues” respecte la petició d’entrega de Carles Puigdemont.

La carta va dirigida a la fiscal del Tribunal Superior d’Schleswig-Holstein que ha de decidir sobre la petició d’extradició de Puigdemont i on se li assegura que l’euroordre reuneix tots els requisits formals.

Llarena l’envia el dia següent que la fiscalia belga rebutgés l’entrega a Espanya de Comín, Serret i Puig decisió per errors i defectes de forma. L’argument de la fiscalia de Brussel·les va ser que l’ordre europea de detenció no estava basada en cap ordre de detenció espanyola.

El magistrat escriu que les seves peticions d’entrega es basen en actes de processament, els quals siu tenen un valor no igual, sinó superior a una ordre de detenció.

Puigdemont demana que es revoqui l’ordre de detenció

Precisament aquest dijous l’advocat de Carles Puigdemont ha presentat un recurs a l’Audiència Territorial d’Schleswig Holstein en què demana que es revoqui l’ordre de detenció a Alemanya del seu defensat.

Wolfgang Schomburg ha adjuntat a la petició una còpia de la decisió de la justícia belga d’aquest dimecres sobre Comín, Serret i Puig.

El cas belga

La fiscalia belga va prendre la decisió després de demanar fa unes setmanes un aclariment al jutge Llarena sobre un possible defecte de forma. El magistrat espanyol va considerar que la primera ordre de detenció, emesa per la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela el novembre, encara estava vigent, i per això no en va emetre una de nova. Un extrem que no van considerar igual a Bèlgica.

Els advocats dels consellers cessats Comín, Serret i Puig van al·legar aquest defecte de forma invocant un precedent: el de Bob-Dogi, un camioner romanès que va atropellar greument un motorista a Hongria.

El Suprem va acusar aquest dimecres la justícia belga de falta de col·laboració per la decisió.

Comentaris
COMPARTEIX !

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser