Press "Enter" to skip to content

Ciutadans es mofa del president “131” de la Generalitat: Deuen comptar també a Légolas i Conan

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1650Shares

Ciutadans ha posat en qüestió al Congrés que Quim Torra pugui ser considerat el president “nombre 131” de la Generalitat de Catalunya i s’ha preguntat si per arribar a aquest nombre s’ha comptat abans a Légolas o Conan, unes paraules que han indignat els diputats d’En Comú o el PDeCAT, que han demanat a la formació taronja que “estudiï més història”.
L’enrenou ha tingut lloc aquest dijous després que prengués la paraula el diputat de Ciutadans per Màlaga Guillermo Díaz en el debat en comissió del projecte de Pressupostos Generals per a aquest 2018.
Díaz s’ha mofat que Quim Torra ocupi el lloc 131 dels presidents catalans i no “el nombre 10”, ja que entén que la Generalitat comença a partir de la II República amb Francesc Macià.

ÉS COM INCLOURE AL “CAPITÁN TRUENO” ENTRE ELS PRESIDENTS ESPANYOLS

“A manera de gran mentida new, celebren (a Catalunya) l’elecció del 131 president de la Generalitat; suposo que en aquesta llista hauran comptat Légolas (de El Senyor dels Anells) o Conan (el Bàrbar), rei d’Aquilonia. És com si per explicar als presidents del Govern d’Espanya, suméssim al “Capitán Trueno”, ha comentat en to irònic el parlamentari ‘taronja’.

Díaz ha denunciat les “intents” dels independentistes catalans d'”intoxicar” la història – “tot un clàssic a Europa”, ha dit–. Segons la seva opinió, el “cop” del secessionisme és una mostra del que “amenaça Europa” i Occident, fins al punt que a la UE i al Congrés es constituiran o s’han constituït òrgans de treball per veure com fer enfront de les notícies falses.

Al grup de treball al Congrés, però, el diputat ‘taronja’ veu “normal” que Podem no s’hagi volgut sumar. “És com si els Gremlins anessin a la platja: uns es cremen amb el sol i altres amb la realitat”, ha comentat.

La intervenció de Díaz ha molestat, i molt, als representants d’En Comú i del PDeCAT a la Comissió de Pressupostos, que han aconsellat als d’Albert Rivera que “llegeixin més” i que no confonguin les fake news amb la història.

CIUTADANS SÍ QUE ÉS UN PARTIT “FAKE”

En nom de la confluència catalana de Podem, el diputat Josep Vendrell ha recriminat al parlamentari ‘taronja’ que s’hagi fet un “embolic” amb els presidents de la Generalitat i li ha aconsellat que estudiï “una mica d’història” per comprendre “què és la Generalitat”, que és una institució” anterior a la Constitució”. “No confongui mentida new amb història. Estudiïn una mica més perquè els anirà bé per desmentir determinats prejudicis”, ha assenyalat.

Per part del PDeCAT, el diputat Ferran Bel ha censurat que Ciutadans, a qui ha qualificat de “un partit fake”, intenti qüestionar una institució “històrica” com la Generalitat i que s’hagi “mofat” dels 131 presidents que ha tingut la història de Catalunya des del segle XIV.

“És una mostra d’ignorància”, ha arribat a dir Bel, que ha demanat als integrants de la formació taronja, “un partit socialdemòcrata que ha acabat competint electoralment amb Vox”, que no estudiïn història, sinó que “estudiïn en general” .

Comentaris
Comparteix
1650Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
1650Shares