Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] L’advocat del conseller Lluís Puig diu que el defecte de l’euroordre és el mateix que en les de Puigdemont i Ponsatí

Puntuació dels lectors

L’advocat de l’exconseller Lluís Puig, Jaume Alonso-Cuevillas, ha destacat aquest dimecres que el defecte de forma de l’euroordre contra els exconsellers a Bèlgica pel qual no se’ls extradirà és “exactament la mateixa” que la que afecta l’expresident Carles Puigdemont (a Alemanya) ia l’exconsellera Clara Ponsatí (a Escòcia).

En declaracions a TV3, no ha donat per fet que això impliqui que la justícia alemanya i l’escocesa no extradeixin a Puigdemont ja Ponsatí respectivament, sinó que és una possibilitat que no els extradeixin tampoc a ells dos perquè “el defecte es produeixen en les tres jurisdiccions”.
Ha explicat que la no extradició des de Bèlgica dels exconsellers Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín “tècnicament no condiciona” el que facin ara els tribunals a Alemanya i Escòcia, però que ara ell es reunirà també amb la resta de la defensa de Ponsatí i de Puigdemont –que també és client seu–, per analitzar-lo.

Alonso-Cuevillas ho ha justificat perquè no es compleix el requisit de la jurisdicció europea pel qual una euroordre ha d’arribar “emparada per una ordre correctament i coordinament dictada dins el procediment espanyol”.
Segons ha dit, en emetre Llarena la seva euroordre, va fer decaure les anteriors ordres nacionals i internacionals de detenció que havia emès la jutge Carmen Lamela, “que eren tècnicament correctes, tot i que les cuestionábamos pel fons”.

Amb aquesta segona euroordre, des del TS “no reparen en què és necessari dictar una ordre interna de detenció, una ordre de presó interna”. Les defenses dels exconsellers a Brussel·les hi van explicar a la justícia belga, ia més la Fiscalia d’aquest país ho va comunicar a la justícia espanyola per si volien solucionar, “però el TS espanyol reitera” la seva postura.
“Ja fa dies que ho havíem posat de manifest” i que Fiscalia tenia previst invocar el precedent europeu del cas Bob Dogi, ha afegit.

El lletrat de Puig ha insistit que la primera euroordre era tècnicament correcta, però es va retirar “per por que fos rebutjada pel que fa al fons”, i ha reiterat que té arguments sòlids en contra que hi hagi delictes de rebel·lió i de malversació.

SEGONA EUROORDRE: “INCREÏBLE”

Increïble que, quan es cursa una segona –respecte a la qual teníem idèntica o més contundent encara defensa de fons, per un altre motiu que no vull desvelar–, arribi amb defectes tan flagrants de manera”, ha afegit.
Per a Jaume Alonso-Cuevillas, són defectes de forma “que han detectat tots i que no han estat esmenats malgrat donar-se l’oportunitat”. Considera tècnicament possible que ara es cursi una altra euroordre, però “seria un cas sense precedent, insòlit, que ratllaria en el ridícul judicial” perquè es va dir que la segona euroordre anava a ser irrebutjable, segons ha recordat.

També ha dit que la decisió d’aquest dimecres sobre Puig, Serret i Comín es fonamentarà per escrit en pròxims dies, i que amb ella els tres queden sense cap mesura cautelar contra ells i tenen lliure circulació per Bèlgica.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 307
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser