Press "Enter" to skip to content

Rivera proposarà a Rajoy a la Moncloa un nou 155 a Catalunya per intervenir TV3

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
760Shares
Puntuació dels lectors

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, es reunirà aquest dijous amb el president del Govern, Mariano Rajoy, al Palau de la Moncloa per parlar de les noves condicions en què es podria seguir aplicant l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

Concretament, la formació taronja aposta perquè l’Executiu de Rajoy prengui mesures per controlar els mitjans públics catalans, impedir la restitució del exmayor dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero i evitar que els líders independentistes destinin diners públics a fins il·legals.

Rivera veu “inadmissible” que el pròxim president de la Generalitat pugui ser algú com Quim Torra, a qui ha descrit com un “racista” que “va contra la meitat de Catalunya” (els catalans no independentistes), pretén restituir en els seus càrrecs a exconsellers “pròfugs de la Justícia” i “ret comptes” a l’expresident Carles Puigdemont.

NO “ABANDONAR” ALS CATALANS NO INDEPENDENTISTES

Després de recordar que Torra ja ha advertit que “se saltarà la ley”, el líder de Cs va posar en dubte aquest dimarts que el pròxim Executiu que es formi pugui ser “un Govern constitucional i democràtic”. Davant d’aquesta situació, ha instat Rajoy a “no sortir corrent de Catalunya” perquè no es pot “abandonar” als catalans que rebutgen la secessió.

“No ens queda una altra que aplicar la Constitució. El que hem de decidir és com, quan, de quina manera i sobre quines competències”, ha indicat. No obstant això, Ciutadans no ha explicat com creu que es podria estendre l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Segons l’acord pel qual el Senat va aprovar l’octubre passat la intervenció de l’Estat en les institucions públiques catalanes, les mesures adoptades en virtut del 155 “es mantindran vigents i seran d’aplicació fins a la presa de possessió del nou Govern de la Generalitat”.
Però el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va defensar dilluns passat que el discurs que va pronunciar Torra en la seva investidura, prometent implementar la República catalana i recuperar les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional, justifica l’extensió del 155. “És un programa de govern d’il·legalitats”, va afirmar.

“NO POT TORNAR A PASSAR EL QUE HA PASSAT”

Rivera, per la seva banda, va avançar que anirà a la Moncloa a oferir la seva “col·laboració” i “a proposar solucions, no només a dir coses òbvies”, com creu que van fer Rajoy i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, després de la seva reunió d’aquest dimarts, tot i que s’ha mostrat d’acord amb ells en la necessitat de mantenir el control sobre els comptes de la Generalitat de Catalunya.

“No pot tornar a passar el que ha passat. La televisió pública està descontrolada, els Mossos d’Esquadra volen restituir a Trapero i (els líders independentistes) volen seguir destinant diners al cop separatista”, ha subratllat. Villegas ja va avançar dilluns que aquesta vegada Ciutadans reclamarà que l’article 155 afecti els mitjans de comunicació públics.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
760Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser
760Shares