Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Nou revés a la justícia espanyola, Bèlgica no lliurarà als consellers Comín, Serret i Puig

Comparteix
0Shares

La Justícia belga ha pres aquest dimecres la decisió de no lliurar als consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís a les autoritats espanyoles per un defecte de forma en l’ordre de detenció i lliurament emesa pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Així ho ha anunciat el mateix Comín en declaracions als mitjans, juntament amb Serret i Puig, després de l’audiència en la qual la Cambra del Consell (el tribunal belga de primera instància) ha pres aquesta decisió.
“Volem mostrar la nostra satisfacció rotunda, més absoluta, perquè avui efectivament s’ha fet justícia. La Cambra del Consell de Bèlgica ha decidit que no s’executarà l’ordre europea de detenció perquè és una ordre irregular, una ordre que no compleix amb els requisits que determina el sistema europeu que regula les euroordres”, ha afirmat l’exconseller.

L’advocat dels exconsellers, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat que tant la defensa dels polítics catalans com la Fiscalia de Brussel·les han coincidit a assenyalar que hi ha un defecte de forma que fa que l’euroordre contra ells no sigui “tècnicament” admissible.

Segons han explicat els advocats, el problema de manera de l’euroordre emesa pel magistrat Pablo Llarena és que es basa en l’euroordre emesa mesos abans per l’Audiència Nacional, però els delictes no es corresponen.

El tribunal belga ha decidit rebutjar la petició de la Justícia europea per aquest motiu i sense entrar a valorar el fons de la qüestió, segons han assenyalat els advocats, que també han apuntat que el jutge Llarena podria emetre una nova euroordre contra els tres exconsellers que es troben a Bèlgica.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.