Press "Enter" to skip to content

La Universitat Complutense de Madrid demana tota la informació sobre els estudis de Casado

Puntuació dels lectors

Els estudis i les suposades titulacions dels membres del partit popular no paren de ser notícia cada setmana, aquest cop, la Universitat Complutense de Madrid (UCM) ha reclamat al CES Cardenal Cisneros, centre adscrit a la institució, tota la informació relativa als estudis del vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, i en cas d’haver-hi indicis de la “més mínima irregularitat, es procedirà amb la màxima contundència”.

Segons ha informat Europa Press fonts de la universitat després que el diari ‘El Mundo’ hagi publicat una informació segons la qual Casado hauria superat 12 matèries de les 25 de la carrera de Dret i aconseguit el títol en quatre mesos, poc després de ser elegit diputat madrileny en l’any 2007, amb “facilitats” en aquest centre.

El CES Cardenal Cisneros ha negat aquest dimecres que hi hagi hagut “tracte preferent” amb el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, a l’hora de cursar els seus estudis o que aquest hagi pogut aprovar sense examinar-se.

El centre assegura que durant els seus gairebé 50 anys d’història han cursat estudis oficials més de 30.000 alumnes i compta amb una comunitat acadèmica formada per “un elenc de professors de reconegut prestigi i innegable honorabilitat, que apliquen amb rigor i serietat les directrius donades per la Universitat Complutense en matèria acadèmica, com correspon a l’excel·lència universitària per la qual és conegut aquest centre”.

“És per això que neguem de forma contundent que s’hagi donat un tracte preferent o de favor a cap alumne”, han assenyalat, per afegir que també és “rotundament fals” que algú pugui haver “gaudit de convalidacions extraoficials” al centre, “atès que en el CES Cardenal Cisneros totes les convalidacions han de ser aprovades per la comissió de convalidacions de la Universitat Complutense”.

Per la seva banda, Pablo Casado ha defensat aquest dimecres que “no hi ha cap irregularitat” en el seu expedient i les informacions publicades que apunten a sospites sobre la manera en què va obtenir un títol universitari es basen en “difamacions anònimes sense proves”.

“El màster de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes no és un cas aïllat”

Ciutadans aprofita l’escàndol dels Màsters del PP

El portaveu de Ciutadans a l’Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, ha assegurat que les revelacions sobre Casado confirmen que el cas del màster de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes “no és un cas aïllat”.

Així ho ha exposat Aguado als passadissos de la Cambra regional, després de la informació del diari El Mundo, que apunta que Casado va aprovar de cop en el CES Cardenal Cisneros, centre adscrit a la Universitat Complutense de Madrid, mitja cursa el curs que va aconseguir el seu escó com a diputat.

“Casado va donar explicacions en el seu moment i imagino que haurà de donar més, però això ve a confirmar que el cas Cifuentes no és un cas aïllat, sinó que és el símptoma d’un problema que pateix la universitat pública”, ha lamentat el portaveu de la formació taronja.

Per això, Aguado ha instat a ser “valents” per posar en marxa reformes, davant aquesta “conseqüència de trenta anys de conxorxa del PP i del PSOE per beneficiar-se de les universitats públiques” i “on han mirat parell altra banda i l’únic que els importava eren les butaques”.

El portaveu de Ciutadans ha recordat que el seu grup parlamentari va proposar que les tesis i Treballs de Fi de Màster (TFM) siguin públics, així com que hi hagi un “sistema antiplagio” en els centres universitaris, alhora que ha tornat a criticar que a la resta de parlamentaris “només li interessen les butaques”.

Finalment, Aguado ha assenyalat que seran els tribunals els qui “hauran de decidir què ha passat” a la Universitat i “des del punt de vista judicial” haurà de donar Casado aquestes explicacions.

“Políticament, el que em preocupa és que torni a passar i veure com fem perquè casos com els que estem coneixent, que han beneficiat presumptament a càrrecs públics no tornin a succeir”, ha conclòs.

El PP ha ofert “tot el seu suport” al vicesecretari de Comunicació del partit, Pablo Casado. El partit de Gènova ha negat estar preocupat per les informacions que s’han publicat sobre suposades irregularitats en la seva carrera universitària i ha insistit que Casado va obtenir el seu títol “acord amb els estàndards que manegen les universitats”.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 137
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser