Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] L’Advocacia de l’Estat espanyol estudia hipotètiques accions il·legals que pugui cometre Quim Torra

Puntuació dels lectors

L’Advocacia de l’Estat estudia totes les hipotètiques decisions que pugui prendre el nou president de la Generalitat, Joaquim Torra, que puguin implicar il·legalitats, per recórrer de forma immediata en els tribunals. Així, una de les possibilitats que estudia és que Torra nom per al seu govern a persones que es troben actualment a la presó o exiliats.

Segons han informat fonts de l’Executiu, els serveis jurídics de l’Estat s’han posat mans a l’obra després del discurs d’investidura de Torra, en què ha assegurat que recuperarà entre altres assumptes, les 16 lleis suspeses pel Tribunal Constitucional.

A més, l’Advocacia analitzés la possibilitat que el president català, elegit avui després de ser designat per Puigdemont, nom com a consellers o en llocs de confiança a fugits de la justícia oa dirigents catalans que es troben empresonats.

L’objectiu és recórrer de manera immediata qualsevol decisió del nou Govern que no s’ajusti a la legalitat. Sobretot tenint en compte la declaració d’intencions realitzada per Torra de fixar-se com a objectiu la república catalana, recuperar les lleis suspeses pel Constitucional i de tornar als seus llocs a tots els cessats pel Govern de Mariano Rajoy en virtut de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Exconsellers

De fet, el focus de les negociacions entre JxCat i ERC sobre la formació del nou govern està en si ha d’incloure a consellers cessats per l’esmentat article.
Els tres exconsellers amb més possibilitats de seguir si s’aposta per aquesta via, són Jordi Turull i Josep Rull (a la presó d’Estremera) i Toni Comín (a Brussel·les) des de finals d’octubre.
El nomenament o no de Comín, per exemple, ha de determinar la composició dels membres d’ERC al gabinet: fins ara, els que estaran amb tota probabilitat són Pere Aragonès com a vicepresident i conseller d’Economia, Ester Capella com a consellera de Justícia i Teresa Jordà en Agricultura.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser