Press "Enter" to skip to content

Quim Torra, 131è president de la Generalitat després de 199 dies sota el 155

Puntuació dels lectors

El Parlament ha investit Quim Torra 131è president de la Generalitat amb els vots de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana i les quatre abstencions de la CUP, en la segona sessió del debat d’investidura al Parlament. Els resultat ha estat: 66 sí, 65 no i 4 abstencions.

Quim Torra ha fet una breu intervenció d’agraïment:

“Vull agrair a Junts per Catalunya el seu suport. Ha estat apassionant. Agraeixo la vostra companyia. Moltes gràcies. Companys d’ERC, gràcies pel vostre suport. A la meva família, moltes gràcies i al poble Catalunya, les paraules que va dir Carrasco i Formiguera just abans de morir: Visca Catalunya lliure!”

El ple ha acabat amb el “Cant dels Segadors”.

Aquest ha estat el quart intent per investir president en aquesta nova legislatura després de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull, i també la quarta vegada que un president de la Generalitat és investit en segona votació des dels anys 80. Abans, també van ser escollits en segona votació Jordi Pujol, el 1980 i el 1995, i Artur Mas, el 2010.

En aquesta investidura, no hi ha hagut la tradicional imatge de la salutació entre el president entrant i el sortint. Precisament, Carles Puigdemont segueix el debat a través d’internet a des de Berlín.

El nou president de la Generalitat, Quim Torra, ha promès aquest dilluns treballar perquè el seu antecessor Carles Puigdemont torni a ser investit, i, en el seu primer discurs després de ser elegit pel Parlament, ha proclamat: “Visca Catalunya lliure”
Després de la votació, s’ha dirigit a la Cambra en un breu discurs en què ha agraït la generositat i l’acte de responsabilitat de Puigdemont d’assenyalar a ell com a candidat: “Li investirem. És un dels objectius de tot el que ens proposem”.

“Farem república, farem república catalana”, ha conclòs Torra, que, després de ser investit, ha saludat un per un a tots els líders parlamentaris, a més de companys del seu grup que s’han acostat a felicitar-lo.

Després de recordar la seva voluntat d’investir Puigdemont, ha tingut unes paraules d’agraïment amb els membres del seu grup, JxCat: “Han estat uns mesos apassionants. Qui ens havia de dir que acabaríem així?”.

“Agraeixo el vostre acompanyament, sentir-me tan estimat i acompanyat. Espero que tot pugui seguir igual”, els ha dit visiblement content i emocionat.
Després s’ha dirigit a ERC als que ha demanat disculpes per no referir-se a ells en la seva segona intervenció i els ha agraït el suport a la seva investidura: “Treballarem bé. Treballarem junts. Tenim el mateix objectiu: farem república, república catalana”.

Després ha donat les gràcies a la seva família que l’ha acompanyat a l’hemicicle, sense la qual hauria estat el que és, segons ha dit en acabar la seva primera intervenció com a president electe, també dirigint-se al poble de Catalunya amb la frase del polític democristià Manuel Carrasco i Formiguera: “Visca Catalunya lliure”.

L’CUP NO APLAUDEIX

Després ha baixat a rebre la felicitació del líder dels comuns ‘, Xavier Domènech, mentre els diputats de JxCat i ERC aplaudien, i la resta de diputats, inclosos els de la CUP, romanien en els seus seients.
Després de les seves paraules, els diputats han entonat l’himne català, i abans de sortir de la Cambra s’ha quedat una estona a l’hemicicle, on ha rebut felicitacions i abraçades de diputats i membres del públic com l’expresident Artur Mas, la dona de l’expresident Carles Puigdemont, Marcela Topor, i les exdiputades i exconselleras Neus Munté i Meritxell Borràs.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 229
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser