Press "Enter" to skip to content

Montoro diu al jutge que no li consta que les urnes i la manutenció de Puigemont es pagaran amb fons públics

Puntuació dels lectors

El ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, insisteix en l’escrit de 8 pàgines que va remetre a l’instructor de la causa del ‘Procés’ independentista a Catalunya al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, en què “fins a la data” i de la informació de què disposa el seu departament no es desprèn que la compra d'”urnes dels xinesos per a l’1 d’octubre” o la manutenció de l’expresident Carles Puigdemont fora d’Espanya es sufragaran amb fons públics.

Això no obstant, va emmarcar l’entrevista del ministre “en el context periodístic” i diu que en cap cas va suposar contradir “els mitjans de prova practicats pels tribunals de justícia”. A més, s’exposa al magistrat que ha realitzat 5 enviaments de dades al Tribunal de Comptes i altres tants a la Fiscalia General per si fossin constitutius de delicte.

A continuació, descriu el control pressupostari desplegat i detalla les gestions realitzades davant la Fiscalia General i el Tribunal de Comptes. Pel que fa als mecanismes de control desplegats, Montoro detalla al jutge que la informació de què disposa el seu departament deriva de Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE) i que es van dictar 4 acords d’aquesta Comissió que van permetre establir un sistema de certificats i de declaracions responsables “Amb la fi principal de garantir que els crèdits del Pressupost es destinen de forma prioritària a finançar els serveis públics essencials en la Comunitat Autònoma”.

EXPLICACIÓ DE L’ENTREVISTA

Respecte a les seves manifestacions en el diari El Mundo insisteix en el seu escrit, a què ha tingut accés Europa Press, que es tractava de traslladar a l’opinió pública que gràcies a l’actuació d’Hisenda s’ha impedit “que hi hagi la instrumentalització d’un pressupost públic per aconseguir la independència d’una part del territori espanyol”.

D’altra banda, continua el ministre que es pretenia explicar com aquest control “implicava i implica avui dia el subministrament d’informació per part de funcionaris de la Generalitat amb la finalitat que garanteixin que no s’emprarien fons públics per emprendre actes contraris a la llei o les resolucions dels tribunals relacionats amb el denominat referèndum de l’1 d’octubre”.
Per això, insisteix el ministre al jutge que el que s’ha dit al diari s’han de posar “en el context periodístic i polític en el qual s’enquadren” i en cap cas va suposar contradir “els mitjans de prova practicats pels tribunals de justícia”.

El titular d’Hisenda recorda Llarena que a més dels mecanismes de control administratius, disposa d’informació de control pressupostari de la Comunitat Autònoma, en virtut dels requeriments realitzats a la Intervenció de la Generalitat en compliment d’ordres del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga l’organització de l’1-O.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 538
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser