Press "Enter" to skip to content

El President de la Generalitat Quim Torra es planteja restituir Trapero al capdavant dels Mossos

Puntuació dels lectors

El Parlament ha investit Quim Torra 131è president de la Generalitat amb els vots de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana i les quatre abstencions de la CUP, en la segona sessió del debat d’investidura al Parlament. Els resultat ha estat: 66 sí, 65 no i 4 abstencions.

El nou president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que el seu pròxim govern serà efectiu en pocs dies i farà decaure l’article 155 de la Constitució, plantejarà la restitució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, com a cap de la policia catalana . Així es desprèn del seu discurs en la segona sessió del debat d’investidura, que ha finalitzat a primera hora d’aquesta tarda amb la seva elecció per majoria simple.

Torra s’ha compromès a “revertir del dany del 155” al cos dels Mossos d’Esquadra, després del cessament de Trapero, investigat per l’Audiència Nacional, després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Així el nou president ha promès “tornar a la normalitat a l’exercici de les seves responsabilitats i defensar l’honorabilitat de tots els membres i comandaments”, en una clara al·lusió a Trapero, al qual ha evitat esmentar.

El major Trapero tindrà l’última paraula

En qualsevol cas, ha de ser el pròxim conseller d’Interior, probablement Miquel Buch segons diverses informacions, qui proposi a l’interessat si vol tornar al capdavant del cos. I serà el mateix Trapero, que manté el càrrec de major però que des la seva destitució el 27 d’octubre passat desenvolupa tasques administratives en una comissaria de Barcelona, ​​qui tingui l’última paraula.

En la seva decisió pot pesar la causa que instrueix la jutge Carmen Lamela, qui el 23 d’abril va confirmar el processament de la cúpula policial per organització criminal i dos delictes de sedició pels fets ocorreguts el 20 i 21 de setembre davant de la Conselleria d’ ‘Economia i per la jornada de l’1-O.

També estan processats l’l’exdirector dels Mossos, Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior de la Generalitat, César Puig, però en tots dos casos per organització criminal i un únic delicte de sedició. Lamela també va processar a la intendent Teresa Laplana per un delicte de sedició.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 12.1K
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser