Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] La CUP manté l’abstenció i facilitarà la investidura de Quim Torra com a president de Catalunya

Puntuació dels lectors

En un comunicat que s’ha fet públic a les tres del migdia, el consell polític extraordinari de la CUP ha anunciat la decisió d’abstenir-se per “assumir un rol d’oposició activa, treballant, dins i fora de les institucions”.

D’aquesta manera, el Govern Català tornarà a tenir un president independentista: la CUP ha optat finalment per mantenir la seva abstenció, de manera que facilitarà demà al Parlament la investidura de Quim Torra en segona ronda. Així ho ha decidit aquest migdia el consell polític de la CUP -màxim òrgan decisori de la organizacióm després de l’assemblea general- reunit aquest migdia a Cervera (Lleida) després de demanar les votacions de les assemblees locals i territorials. Una trobada que precisament tres de les seves assemblees -Baix Llobregat, Barcelonès i Camp de Tarragona- havien forçat la seva convocatòria urgentment en dubtar de la conveniència del candidat proposat per Junts per Catalunya i per plantejar el vot en contra.

Les bases consultades de la CUP van tenir temps per votar fins a les 12 del migdia d’avui. Per tant, moltes d’elles van emetre la seva votació després de prendre en consideració les paraules de Torra d’ahir a la Cambra catalana, plena de picades d’ullet cap als cuperos. El candidat va arribar a prometre a la CUP en la seva segona intervenció que el seu Govern, en cas de resultar elegit, no faria “autonomisme”. Tot seguit, el diputat cupero Carles Riera va assegurar que la seva formació prenia “bona nota” de les seves paraules.

Comentaris

COMPARTEIX !
  • 374
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser