Press "Enter" to skip to content

Demanen 13 anys per dos joves per amenaçar Guàrdies Civils:”Recuperaremos Al Andalus y arderéis todos”

Puntuació dels lectors

La Secció Tercera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional jutjarà el dimecres, 16 de maig, a les 10.00 hores a dos joves de Melilla acusats d’amenaces terroristes a uns guàrdies civils que participaven en una operació antiyihadista. La Fiscalia demana per a cada un 13 anys de presó.

Segons l’escrit d’acusació, el 23 de juny de 2017 va tenir lloc a la ciutat de Melilla un operatiu de l’Institut Armat en què va resultar detingut Mohamed El Mahdaoui per delictes relacionats amb el grup terrorista Estat Islàmic (també conegut com a Daesh).

Els acusats, Suliman Mohamed Makrani, de 20 anys, i Belaid Mohand Al-Lal, de 25, es trobaven “a la primera fila d’un nombrós grup de curiosos que s’havien apostat darrere del cordó policial” i eren “perfectes coneixedors que s’estava portant a terme un dispositiu antiterrorista”.

Tots dos acusats –prossegueix el fiscal-, guiats del propòsit d’alterar greument la pau pública i amb l’objectiu annex de col·laborar amb l’ideari terrorista de col·laborar en la subversió de l’ordre constitucional i la desestabilització de les institucions democràtiques, servint-se en aquell moment de la intimidació verbal i gestual, van mantenir durant un prolongat lapse de temps una actitud obertament hostil i bel·ligerant contra els integrants del dispositiu policia llançant arengues de contingut radical i intimidatori en molt alta veu i efectuant gestos bel·ligerants”.

Així, Suliman Mohamed Makrani, al crit de ‘Al Ahlu Akbar’ (Al·là és gran) es va dirigir als agents de la Benemèrita proferint expressions com “porque no tengo nada afilado, si no os atravesaría a todos”; “no pararemos hasta que os pongamos de rodillas y os cortemos el cuello”; “os vamos a atravesar con todo lo que tengamos”; “os vamos a quemar vivos”.

Per la seva banda, Belaid Mohand Al Lal cridava Piden 13 años de prisión para dos jóvenes por amenazar en la calle a guardias civiles con “arengas” yihadistas, “sois unos perros corrompidos por el Gobierno”; “recuperaremos Al Andalus y arderéis todos”; “esto no va a quedar así, vais a pagar por lo que estáis haciendo”; “esta es nuestra tierra, no la vuestra”.

La Fiscalia veu en tot això un delicte d’amenaces terroristes pel qual demana 13 anys de presó per a cada acusat. En cas de no apreciar aquest delicte, el Ministeri Públic proposa l’alternativa de desordres públics terroristes i atemptat contra agents de l’autoritat pels quals sol·licita set anys de presó per a cadascun.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser