Press "Enter" to skip to content

De Vallecas al Camp de Gibraltar: Es multipliquen els “referèndums” republicans per Espanya

Puntuació dels lectors

L’exemple de Vallecas s’expandeix. En un estadi molt incipient encara, igual que succeeix al barri madrileny, partits i organitzacions socials republicanes s’organitzen per fer “referèndums”, consultes populars sobre monarquia o república també a Andalusia. En la setmana del 18 de juliol, des de la Plataforma Comarcal del Camp de Gibraltar Republicana, integrada en una més àmplia, Andalusia Republicana, posaran taules en municipis d’aquesta comarca per dur a terme les votacions.

Javier Quintero, portaveu d’aquesta plataforma, explica a cuartopoder.es: “Al principi aprofitarem els mercats que es posen, cada dia de la setmana en una de les set localitats d’aquesta comarca per a realitzar les consultes a la ciutadania”. No obstant això, els organitzadors estan en contacte amb diferents associacions de veïns i, si aquestes accedissin, podrien utilitzar els seus locals, segons comenta Quintero, per a col·locar les urnes. Algesires, La Línia de la Concepció, Sant Roc, Tarifa i Els Barris i, probablement, Jimena de la Frontera i Castellar seran propers municipis en què es desenvoluparan les consultes republicanes.

“La idea ens la van donar companys de Madrid, que ens van explicar el que anaven a fer a Vallecas”, descriu aquest activista. A més, el proper dissabte, 19 de maig, es reuneix una assemblea regional d’Andalusia Republicana en què estudiaran la possibilitat d’exportar la idea de les consultes populars a altres províncies andaluses. “El 18 de juliol, com a protesta pel que significa aquesta data, sempre ens mobilitzem. Aquest any farem una manifestació republicana a Jerez, i, a més, celebrarem les consultes durant aquesta setmana “, prossegueix Quintero.

“No es pot comparar amb Catalunya, ni molt menys, volem que tingui un valor merament simbòlic, no tindrà cap valor jurídic”, adverteix. Però aquest activista republicà considera que “sí que té molt valor social i polític, perquè és fer un pas perquè la gent vegi que es pot fer i que el democràtic és preguntar-li a la societat sobre això”.

Segons informa Cuartopoder.es, al juny, a més, preparen unes “jornades constituents” en què esperen que participi el catedràtic Javier Pérez Royo a Puerto Real. Andalusia Republicana es ve mobilitzant des de fa temps a favor de la III República. “L’any passat vam fer una vigília a Sevilla, a la Basílica de la Macarena, per reclamar que treguin d’allí les restes del militar franquista Queipo del Llano”, recorda Quintero. Aquest any, com a Vallecas, convidaran a la ciutadania votar i triar entre monarquia i república.

Font:Cuartopoder.esSato Díaz

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 474
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser