Press "Enter" to skip to content

Aquesta 茅s la quantitat que Cristiano Ronaldo hauria de pagar a Hisenda per evitar la pres贸 abans del Mundial

Puntuaci贸 dels lectors

.Cristiano Ronaldo i l’Ag猫ncia Tribut脿ria i la fiscalia s贸n a prop d’arribar a un acord que eviti la pres贸. Segons fonts pr貌ximes a les converses, el davanter assumiria quatre delictes fiscals i pagaria entre quota defraudada i multa uns 30 milions dividits entre la via penal i la via administrativa, encara que els n煤meros definitius no estan tancats i la defensa intenta baixar-los. A canvi, tindria una pena de menys de dos anys que, en no tenir antecedents penals, no comporta ingr茅s a la pres贸. La defensa de Ronaldo va intentar defensar la seva innoc猫ncia per貌 quan els seus testimonis clau es van girar contra ell davant la jutgessa va acabar de decidir-se a pactar. Falcao, Carvalho, Di Mar铆a, Alexis, Mascherano, Coentrao, Mourinho, Marcelo i Modric ja han arribat a acords similars o estan en aix貌.

L’entorn de Cristiano Ronaldo sempre ha defensat la seva innoc猫ncia, per貌 al setembre de l’any passat, i despr茅s de la primera declaraci贸 davant la jutge de Pozuelo d’Alarc贸n que l’investiga per delicte fiscal, el davanter ja va canviar d’advocat i va fitxar l’exmagistrat de l’Audi猫ncia Nacional Jos茅 Antonio Chocl谩n, conegut per arribar a acords de conformitat en mat猫ria fiscal. La decisi贸 d’anar al pacte es va precipitar el passat 23 de mar莽, quan els testimonis clau de Cristiano, c脿rrecs de l’Ag猫ncia Tribut脿ria, es van tornar en contra seva i van declarar davant la jutge que si veien delicte fiscal en l’煤s de societats ‘offshore’ que havia fet el portugu猫s per gestionar els seus drets d’imatge. Aqu铆 el panorama va quedar clar: el millor era arribar a un acord que evit茅s anar a la banqueta, on Cristiano es podria enfrontar a una petici贸 de m茅s de 10 anys de pres贸 (parell Xabi Alonso Hisenda demana vuit anys per una quota defraudada molt menor).

La defensa del futbolista va intentar en primer lloc deixar fora de l’acusaci贸 penal l’exercici de 2014, la major de totes, ja que la fiscalia l’acusa de defraudar 8,5 milions en aquest exercici davant els 6,3 entre els anys 2011, 2012 i 2013. De moment, Hisenda acceptaria treure gran part de la quota defraudada (uns set milions) d’aquest any a la via administrativa en considerar que no hi va haver delicte fiscal en la regularitzaci贸 d’aquest exercici encara que s铆 una infracci贸. Aix貌 implica que aqu铆 pagaria un 75% de multa, el que d贸na un total d’una mica m茅s de 12 milions (els n煤meros s贸n aproximats perqu猫 encara no estan tancats) i Cristiano es comprometria a no comen莽ar un contenci贸s per barallar aquesta decisi贸.

En via penal quedarien altres set milions, encara que la defensa del davanter aspira a baixar la quota una mica m茅s i investigar si els seus patrocinis havien de tributar per ells a Espanya o no. A aquesta quota caldria aplicar-li una multa entre el 60% i el 80% (la paradoxa d’aquests casos 茅s que en via administrativa de vegades la multa 茅s m茅s gran que en un jutjat penal). 脡s a dir, que amb la multa serien altres 12 milions en via penal, de nou en nombres rodons.

Entre quotes i multes, Ronaldo afrontaria el pagament d’uns 24 milions. A aix貌 caldria sumar els interessos des de 2011. Pel que les fonts consultades estimen que caminar脿 sobre els 30 milions la suma total. Algun fins i tot vaticina que pot arribar a 35 milions. Les xifres poden encara variar, per貌 aquest 茅s l’ordre de magnitud que es maneja.

Fonts de l’entorn del jugador van afirmar ahir que no podien donar per bones aquestes xifres perqu猫 encara s’estan discutint ia m茅s el cas es porta sota confidencialitat. En el fisc hi ha malestar amb la publicaci贸 de not铆cies que atribueixen al voltant del futbolista segons les quals Hisenda estava dividida en aquest tema i que hi va haver tracte de favor amb Messi i amb altres futbolistes. La condemna de conformitat evitaria a l’Ag猫ncia Tribut脿ria un complicat judici i el davanter seure a la banqueta amb la certesa que en cas de perdre dif铆cilment eludiria la pres贸. En els 煤ltims anys s’han multiplicat aquests acords davant la duresa dels jutges amb la crisi econ貌mica. Per Ronaldo t茅 un altre avantatge, ja que tots els seus assessors es estalviarien la banqueta, especialment el superagent Jorge Mendes, que amb aquestes conformitats ha sortejat a la Just铆cia espanyola.

La campanya d’Hisenda per l’煤s de societats a l’estranger per portar els drets d’imatge ha estat reeixida

La quantia de l’acusaci贸 contra Ronaldo supera amb molt la que va patir Messi, condemnat pel Suprem a uns set milions entre quota i multa. Falcao va pagar una quantitat similar per tenir una condemna de conformitat. En el cas de Cristiano Ronaldo la quantitat que s’acordi 茅s molt rellevant perqu猫 el portugu猫s est脿 negociant amb el Reial Madrid la seva renovaci贸. Actualment cobra una mica m茅s de 20 milions nets a l’any, segons fonts del sector, lluny de Messi o Neymar. El futbolista ha plantejat que el Reial Madrid pagui la multa per貌 el club es nega, entre altres coses pel precedent que suposa en un sector en qu猫 la majoria dels futbolistes han estat acusats i / o inspeccionats, per貌 s铆 que pot fer-li una millora tal que el pagament a Hisenda sigui suportable. Per aix貌 l’acord amb Hisenda ser脿 rellevant en el nou contracte i, segons fonts del sector, les parts busquen tancar-lo abans del Mundial. La instrucci贸 a Pozuelo mentrestant segueix amb noves declaracions tot i que en aquests casos hi ha temps d’arribar a una conformitat fins al minut abans de la vista oral.

La campanya d’Hisenda per l’煤s de societats a l’estranger per portar els drets d’imatge ha estat reeixida. Va comen莽ar a Barcelona amb Messi, Mascherano, Alexis i Eto’o. Quan l’any passat el Suprem va ratificar la condemna a Messi ja estava en marxa una ronda de den煤ncies a Madrid amb la qual es pot formar un gran equip, la majoria de l’entorn de Jorge Mendes. Carvalho, Coentrao, Marcelo, Modric, Cristiano, Falcao i Di Mar铆a ja han passat per caixa. L’煤ltim 茅s Jos茅 Mourinho, segons va revelar ‘El Mundo’. Des de Barcelona ja no es diu que l’Ag猫ncia Tribut脿ria d贸na tracte de favor als futbolistes del Madrid. Altres estan en inspecci贸, com James Rodr铆guez o Diego Costa, com va avan莽ar El Confidencial.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 82
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
鉁 RECLAMAR GASTOS HIPOTECA 鉁Ofertas Depilaci贸n L谩ser