Press "Enter" to skip to content

Aquesta és la quantitat que Cristiano Ronaldo hauria de pagar a Hisenda per evitar la presó abans del Mundial

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
82Shares

.Cristiano Ronaldo i l’Agència Tributària i la fiscalia són a prop d’arribar a un acord que eviti la presó. Segons fonts pròximes a les converses, el davanter assumiria quatre delictes fiscals i pagaria entre quota defraudada i multa uns 30 milions dividits entre la via penal i la via administrativa, encara que els números definitius no estan tancats i la defensa intenta baixar-los. A canvi, tindria una pena de menys de dos anys que, en no tenir antecedents penals, no comporta ingrés a la presó. La defensa de Ronaldo va intentar defensar la seva innocència però quan els seus testimonis clau es van girar contra ell davant la jutgessa va acabar de decidir-se a pactar. Falcao, Carvalho, Di María, Alexis, Mascherano, Coentrao, Mourinho, Marcelo i Modric ja han arribat a acords similars o estan en això.

L’entorn de Cristiano Ronaldo sempre ha defensat la seva innocència, però al setembre de l’any passat, i després de la primera declaració davant la jutge de Pozuelo d’Alarcón que l’investiga per delicte fiscal, el davanter ja va canviar d’advocat i va fitxar l’exmagistrat de l’Audiència Nacional José Antonio Choclán, conegut per arribar a acords de conformitat en matèria fiscal. La decisió d’anar al pacte es va precipitar el passat 23 de març, quan els testimonis clau de Cristiano, càrrecs de l’Agència Tributària, es van tornar en contra seva i van declarar davant la jutge que si veien delicte fiscal en l’ús de societats ‘offshore’ que havia fet el portuguès per gestionar els seus drets d’imatge. Aquí el panorama va quedar clar: el millor era arribar a un acord que evités anar a la banqueta, on Cristiano es podria enfrontar a una petició de més de 10 anys de presó (parell Xabi Alonso Hisenda demana vuit anys per una quota defraudada molt menor).

La defensa del futbolista va intentar en primer lloc deixar fora de l’acusació penal l’exercici de 2014, la major de totes, ja que la fiscalia l’acusa de defraudar 8,5 milions en aquest exercici davant els 6,3 entre els anys 2011, 2012 i 2013. De moment, Hisenda acceptaria treure gran part de la quota defraudada (uns set milions) d’aquest any a la via administrativa en considerar que no hi va haver delicte fiscal en la regularització d’aquest exercici encara que sí una infracció. Això implica que aquí pagaria un 75% de multa, el que dóna un total d’una mica més de 12 milions (els números són aproximats perquè encara no estan tancats) i Cristiano es comprometria a no començar un contenciós per barallar aquesta decisió.

En via penal quedarien altres set milions, encara que la defensa del davanter aspira a baixar la quota una mica més i investigar si els seus patrocinis havien de tributar per ells a Espanya o no. A aquesta quota caldria aplicar-li una multa entre el 60% i el 80% (la paradoxa d’aquests casos és que en via administrativa de vegades la multa és més gran que en un jutjat penal). És a dir, que amb la multa serien altres 12 milions en via penal, de nou en nombres rodons.

Entre quotes i multes, Ronaldo afrontaria el pagament d’uns 24 milions. A això caldria sumar els interessos des de 2011. Pel que les fonts consultades estimen que caminarà sobre els 30 milions la suma total. Algun fins i tot vaticina que pot arribar a 35 milions. Les xifres poden encara variar, però aquest és l’ordre de magnitud que es maneja.

Fonts de l’entorn del jugador van afirmar ahir que no podien donar per bones aquestes xifres perquè encara s’estan discutint ia més el cas es porta sota confidencialitat. En el fisc hi ha malestar amb la publicació de notícies que atribueixen al voltant del futbolista segons les quals Hisenda estava dividida en aquest tema i que hi va haver tracte de favor amb Messi i amb altres futbolistes. La condemna de conformitat evitaria a l’Agència Tributària un complicat judici i el davanter seure a la banqueta amb la certesa que en cas de perdre difícilment eludiria la presó. En els últims anys s’han multiplicat aquests acords davant la duresa dels jutges amb la crisi econòmica. Per Ronaldo té un altre avantatge, ja que tots els seus assessors es estalviarien la banqueta, especialment el superagent Jorge Mendes, que amb aquestes conformitats ha sortejat a la Justícia espanyola.

La campanya d’Hisenda per l’ús de societats a l’estranger per portar els drets d’imatge ha estat reeixida

La quantia de l’acusació contra Ronaldo supera amb molt la que va patir Messi, condemnat pel Suprem a uns set milions entre quota i multa. Falcao va pagar una quantitat similar per tenir una condemna de conformitat. En el cas de Cristiano Ronaldo la quantitat que s’acordi és molt rellevant perquè el portuguès està negociant amb el Reial Madrid la seva renovació. Actualment cobra una mica més de 20 milions nets a l’any, segons fonts del sector, lluny de Messi o Neymar. El futbolista ha plantejat que el Reial Madrid pagui la multa però el club es nega, entre altres coses pel precedent que suposa en un sector en què la majoria dels futbolistes han estat acusats i / o inspeccionats, però sí que pot fer-li una millora tal que el pagament a Hisenda sigui suportable. Per això l’acord amb Hisenda serà rellevant en el nou contracte i, segons fonts del sector, les parts busquen tancar-lo abans del Mundial. La instrucció a Pozuelo mentrestant segueix amb noves declaracions tot i que en aquests casos hi ha temps d’arribar a una conformitat fins al minut abans de la vista oral.

La campanya d’Hisenda per l’ús de societats a l’estranger per portar els drets d’imatge ha estat reeixida. Va començar a Barcelona amb Messi, Mascherano, Alexis i Eto’o. Quan l’any passat el Suprem va ratificar la condemna a Messi ja estava en marxa una ronda de denúncies a Madrid amb la qual es pot formar un gran equip, la majoria de l’entorn de Jorge Mendes. Carvalho, Coentrao, Marcelo, Modric, Cristiano, Falcao i Di María ja han passat per caixa. L’últim és José Mourinho, segons va revelar ‘El Mundo’. Des de Barcelona ja no es diu que l’Agència Tributària dóna tracte de favor als futbolistes del Madrid. Altres estan en inspecció, com James Rodríguez o Diego Costa, com va avançar El Confidencial.

Comentaris
Comparteix
82Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
82Shares