Press "Enter" to skip to content

Torra: L’objectiu és fer de Catalunya “un Estat independent en forma de república”

Puntuació dels lectors

El candidat a la Presidència de la Generalitat per JxCat, Quim Torra, ha assegurat que, si és elegit, serà lleial al resultat de l’1-O i treballarà per fer de Catalunya “un Estat independent en forma de república. Així mateix ha destacat que el nou govern assumirà la responsabilitat que es derivi dels seus actes.

En el ple d’investidura, ha dit que la millor manera de treballar per a aquest propòsit i “per protegir els presos i els exiliats” és formar un Govern, que vol liderar a ell si la Cambra li dóna la seva confiança.

Ha defensat que recuperar les institucions catalanes és primordial per començar a fer polítiques tan socials com a favor de la república, i ha conclòs: “Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres. Per tant, fem-nosaltres”.

La mecànica del ple

Aquest dissabte el Parlament torna a intentar la investidura d’un candidat elegit a les urnes del 21D. A les 12 del migdia comença el debat d’investidura de Quim Torra com a candidat a la presidència de la Generalitat, el quart intent des que al gener es va constituir el Parlament i a pocs dies perquè es compleixi el termini per la convocatòria automàtica de noves eleccions.

Torra ja s’ha compromès a obeir el mandat de la cambra i de l’1-O i ha detallat part del seu programa de govern en una entrevista a TV3. Diu que vol un “govern fortíssim” per a una “legislatura d’excepcionalitat i provisionalitat”.

Al migdia hi haurà una intervenció sense límit de temps del candidat a la investidura i en acabar s’aturarà momentàniament el ple.

El Parlament es tonarà a posar a la feina a primera hora de la tarda amb la intervenció dels grups parlamentaris de major a menor, començant per Ciutadans.

A partir de les 15.00, els grups tindran 30 minuts cadascun. Quim Torra respondrà en bloc al final de les intervencions.

El grups tenen dret a una altra rèplica de la mateixa durada que el candidat hagi fet servir en la seva intervenció.

Quan acabin les rèpliques es procedirà a la votació, que es farà per crida, és a dir, s’anirà nomenant els diputats pel seu nom i cadascú podrà respondre per un sí, un no o una abstenció. Si no obté majoria absoluta, es farà un segon debat dilluns en què amb majoria simple en tindria prou per ser elegit.

Foto:EFE/ Quique García

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 687
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser