Press "Enter" to skip to content

Toni Comín agraeix a Quim Torra el seu compromís amb el mandat de l’1-O i de les eleccions

Puntuació dels lectors

El candidat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, ha exposat al ple del Parlament el discurs d’investidura que recull el programa per a la pròxima legislatura.

La sessió ha començat puntualment a les 12 del migdia amb la lectura de la proposta de resolució de proposta de candidat a la presidència de la Generalitat.

Quim Torra ha resumit el seu discurs en cinc paraules: excepcionalitat, provisionalitat, responsabilitat, diàleg i vida.
En l’inici del discurs, Quim Torra ha saludat els presents i tots els que seguien el ple, en català i aranès.

Ha deixat clara l’excepcionalitat del moment, amb un govern i diputats a la presó i a l’exili.

“No hauria de ser aquí, ni fer discurs d’investidura; aquí hi hauria de ser el president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont. I ser ell qui exposés programa de govern. (…) I el record emocionat a les persones que, pel simple fet de permetre votar el poble de Catalunya, són avui privats del seus drets i de llibertat.”

Torra ha recordat un a un, dient-ne els noms, tots els polítics empresonats, a l’exili, i també Jordi Cuixart. “Mai ens cansarem de repetir-ho, ni de lluitar per la seva llibertat.”

L’excepcionalitat del moment, ha dit, l’ha portat a acceptar la investidura.

“Res serà normal fins que no recuperem les institucions. Ens trobem en un noment anormal, d’una enorme gravetat. Això afecta les nostres institucions i la legislatura.”

I ha afegit que la “millor manera de refer-se de l’atac del 155 és tenir govern i defensar la llibertat del presos polítics i exiliats, és tenir govern”, i ha recordat Joan Fuster, que deia que “tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.”
Per la seva banda, el diputat d’ERC i exconseller de Salut, Toni Comín, ha agraït aquest dissabte al candidat de JxCat a presidir la Generalitat, Quim Torra, el seu compromís amb el mandat de l’1-O i la seva “fidelitat al resultat del 21-D”.

“Gràcies Quim Torra pel teu compromís amb el mandat de l’1-O, la teva fidelitat al resultat del 21-D, la teva integritat ètica i la teva honestedat intel·lectual”, ha dit en una piulada recollit per Europa Press, després del discurs d’investidura de Torra .

També ha destacat que serà “una sort i una garantia” per als independentistes que Torra presideixi el Govern pel que fa al relleu de Catalunya.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser