Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Quim Torra emula Puigdemont i es dirigeix al Rei Felip: “Majestat, així no”

Comparteix
0Shares

El candidat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, es marca com a objectius del seu mandat treballar perquè Carles Puigdemont, al qual ha considerat el “president legítim”, sigui finalment investit, “restaurar les institucions” i “treballar per la república”. Així ho ha expressat en un discurs d’investidura en què, amb un clar programa de continuïtat amb el projecte independentista, ha ofert a més diàleg al president del Govern, Mariano Rajoy, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Torra ha iniciat el seu discurs, de marcat to solemne, subratllant que ell no hauria de ser el candidat a la presidència. “Jo no hauria d’estar avui aquí”, ha sentenciat. Ha afegit que considera Puigdemont “el nostre president” i que serà “lleial” al “mandat de l’1-O”. Però ha justificat que finalment hagi acceptat el repte perquè la millor manera, ha dit, de “refer el nostre país de l’atac del 155” és “fer Govern”.

El candidat a la investidura com a president de la Generalitat, Quim Torra (JxCat), ha emulat aquest dissabte a l’expresident Carles Puigdemont i s’ha dirigit al Rei per criticar la seva actitud amb Catalunya i dir-li: “Majestat, així no”.

Ho ha fet en el seu discurs d’investidura, replicant el ‘Majestat, així no’ que Puigdemont li va dir a Felip VI per haver donat suport l’actuació de l’Estat davant l’1-O.

“Resulta, Majestat, que hi ha presos polítics, exiliats, centenars de catalans investigats per haver defensat un projecte democràtic com és la independència; resulta que vam votar l’1-O i el 21D però no es respecta la voluntat expressada a les urnes. Majestat, així no”, ha dit.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Comments are closed.