Press "Enter" to skip to content

Els vídeos amb els quals Llarena vol convèncer els jutges alemanys que hi va haver violència l’1-O

Puntuació dels lectors

La violència del dia del referèndum català és una de les imatges que no oblidarem mai, les xarxes estaven en ple funcionament com mai durant aquests dies, mentre els independentistes esperaven als col·legis electorals per poder exercir la votació, la guàrdia civil i la policia nacional es preparava per intentar evitar el referèndum català.

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha enviat una vintena de vídeos al Tribunal Superior de Schleswig en l’Estat de Schleswig-Holstein que ha de resoldre en les properes setmanes si lliura a l’expresident català Carles Puigdemont pels delictes de rebel·lió o sedició per ser jutjat per la justícia espanyola.

Entre la documentació remesa als jutges alemanys, Llarena ha fet una selecció d’imatges que fonamentalment il·lustren episodis de passivitat absoluta dels Mossos d’Esquadra, d’enfrontaments verbals amb guàrdies civils o fins i tot d’actuacions impeditives de les accions d’aquests.

Els enregistraments enviats per Llarena, segons informa Europa Press, es refereixen a la jornada del passat 20 de setembre, quan es va produir el setge a la Conselleria d’Economia durant un registre ordenat pel jutge que investigava l’organització de l’1-O, i també a altres jornades en què es van produir talls de carreteres i manifestacions davant de llocs que albergaven a agents policials.

L’escrit destina en total set de les seves 17 pàgines a intentar acreditar la situació de violència generada. “Des de fa anys, els nacionalistes han impulsat manifestacions que s’han agrupat fins a 1.000.000 de persones” diu Llarena. “És cert que no han tingut caràcter violent, però han estat una ostentació de que comptaven amb el suport d’una part important i significativa dels habitants de Catalunya”.

Enfrontaments entre ‘cossos de l’estat’

En aquest vídeo s’aprecia una discussió verbal en què els Mossos van a un cordó format pels guàrdies civils, possiblement a recriminar-la conducta violenta amb la que exercien l’intent d’impedir el referèndum, i es produeix un moment de tensió entre ells.

Violència Física

“Aquest vídeo és probablement l’únic en el qual s’aprecia als Mossos utilitzant la força física, s’observa als guàrdies civils intentant accedir a un centre de votació per una rampa (Sant Joan de Vilatorrada), moment en què una parella de Mossos forceja amb ells, és una situació molt violenta, dos cossos de l’estat enfrontats, imatge violenta com ho van ser totes durant el dia del Referèndum.

Enfrontament amb els bombers

Com s’observa en aquest vídeo, els bombers se situen davant de la gent a manera d’escut per protegir-los dels cops que rebrien segurament tenint en compte la quantitat de vídeos que ja circulaven per les xarxes.

Cadires de “benvinguda”

Pablo Llarena envia també a la justícia alemanya un seguit de vídeos en què intenta acreditar les agressions als policies que van ser traslladats a Catalunya per evitar la celebració del referèndum una vegada que va ser suspès pel Tribunal Constitucional i prohibit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Discurs dels ‘Jordis’

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 286
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser