Press "Enter" to skip to content

Un diari alemany publica una article sobre la situació a Catalunya amb aquesta foto de portada

Puntuació dels lectors

El diari alemany Berliner Tageszeitung ha publicat un article en el qual explica que de moment, el govern espanyol té bloquejada la reelecció de Carles Puigdemont com a president de Catalunya programada per aquesta setmana. El Tribunal Constitucional espanyol ha revocat recentment la moció del Govern central per revocar una llei aprovada la setmana passada pel Parlament català. Això va ser per permetre el nomenament de Puigdemont, que actualment viu a l’exili a Berlín, si absència.El que és realment curiós és la foto editada que ha fet servir el mitjà alemany per publicar l’article, superposant la imatge de Hitler amb la cap de Mariano Rajoy.

El diari també explica que la demanda del govern era “admissible”, segons tribunal. Mentre el Tribunal Constitucional tracti el cas, la controvertida llei segueix sent ineficaç. Per tant, el Parlament català no hauria de convocar la sessió per nomenar Puigdemont. El govern va justificar la seva sol·licitud dient que cap candidat podria ser nomenat president regional sense estar personalment present a les eleccions parlamentàries regionals.

Després remarca que dissabte, Puigdemont s’havia reunit amb representants del seu partit Junts per Catalunya (JxCat) a Berlín. Durant les converses, es va acordar que s’hauria de fer un segon intent abans del 14 de maig per tornar a triar a Puigdemont com a president regional. En cas contrari, buscaran alternatives. Si no es tria un president regional abans del 22 de maig, haurien de celebrar noves eleccions a Catalunya.

Madrid havia pres el control directe de Catalunya a finals d’octubre (155), fent fora el govern regional encapçalat per Puigdemont després que Catalunya declarés la independència. Molts líders independentistes han estat empresonats des de llavors o estan exiliats com Puigdemont. Madrid els acusa de “rebel·lió” i vol veure’ls condemnats.

No obstant això, en les eleccions parlamentàries catalanes a Madrid al desembre, el camp independentista va defensar la seva majoria absoluta. Des de llavors, però, no va triar un president regional. Puigdemont és considerat el líder més important del campament.

Puigdemont, que inicialment s’havia exiliat a Bèlgica, va ser arrestat a Alemanya poc després de la seva arribada el 25 de març sobre la base d’una ordre d’arrest europea d’Espanya. Hi havia organitzat el referèndum sobre la independència de Catalunya a l’octubre, tot i que el vot havia estat prohibit per la judicatura espanyola.

Font:Berliner Tageszeitung

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser