Press "Enter" to skip to content

Rajoy avisa Torra: “El 155 ja no és un article de la Constitució, és un precedent”

Puntuació dels lectors

Segons el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, pactar un nou sistema de finançament seria la recepta per “superar amb grandesa i maduresa” el desafiament independentista català que ha titllat com el major “atac a la nostra sobirania nacional”.

Rajoy, que ha clausurat aquest divendres a Cadis la commemoració del 150 aniversari del naixement del Diari de Cadis, ha defensat la resposta del seu Executiu davant l’intent de trencar Espanya i ha llançat una advertència als líders independentistes i en particular al candidat a presidir la Generalitat sense esmentar-: “El 155 ja no és un article de la Constitució, és un precedent”, ha sentenciat.

Rajoy ha llançat aquest missatge el dia abans de la investidura deTorra com a president de la Generalitat, en un ple convocat per a aquest dissabte al migdia al Parlament. El president no s’ha referit a ell, però ha deixat clar que el 155 és avui “un procediment que quedarà per al futur si fos necessari”, tot i que ha afegit que desitja que no s’hagi de tornar a utilitzar. “Cal que el Parlament elegeixi un president legal, que es posi al seu lloc i governi amb normalitat. Cal imposar el seny, el sentit comú i la legalitat”.” Cal seguir parlant”, ha sostingut el president, per a qui” cal un president de la Generalitat que tregui a Catalunya de l’excepcionalitat”.

El president ha defensat que el Govern ha donat una “resposta constitucional” al desafiament independentista amb “prudència” i “total determinació” alhora que ha recordat que va ser el primer a aplicar aquest article i ha destacat la necessitat de mantenir la unitat amb la qual es va prendre la decisió que el va obligar a “negociar i cedir”. “Vam prendre la decisió junts i faré tot el que estigui en les meves mans per mantenir el consens”, ha assenyalat el cap de l’Executiu, qui s’ha mostrat convençut que “Catalunya avui està millor tot i previsions apocalíptiques d’alguns”.

Rajoy ha considerat que “ara els independentistes han comprovat que la primera obligació dels dirigents és respectar la llei” en referència a les causes penals que pesen sobre els líders independentistes i ha assegurat que “a Espanya es poden defensar totes les idees però dins de la llei, perquè si no es trenca la convivència”.

✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilación Láser