Press "Enter" to skip to content

El Suprem proposa a Alemanya que lliuri a Puigdemont per sedició

Puntuació dels lectors

El Tribunal Suprem (TS) s’ha dirigit al Tribunal Superior de Schleswig-Holstein amb una documentació complementària de l’euroordre dictada contra Carles Puigdemont, en la qual proposa als jutges alemanys que lliurin l’expresident de la Generalitat pel delicte de sedició. L’escrit -al qual La Vanguardia ha tingut accés- presenta aquesta opció com a possible qualificació alternativa si la justícia alemanya considera que no es donen els requisits per lliurar al reclamat per un delicte de rebel·lió.

El jutge encarregat del cas 1-O al Suprem, Pablo Llarena, raona que aquesta segona acusació, la de rebel·lió, ha de ser examinada com la principal, perquè té tot fonament. Però admet la possibilitat que els fets s’interpretin com un delicte de sedició. I no només per part dels jutges alemanys, ja que explica que la Fiscalia espanyola podrà en el seu moment “formular acusació pel tipus penal que fixa l’ordre de processament o pot optar per qualsevol de les qualificacions alternatives”.

Sobre aquestes qualificacions, a part de les de rebel·lió i sedició, el magistrat esmenta també la de desobediència, però per subratllar que aquesta “no serà” la que es formuli, “donada a l’antijuridicitat que reflecteixen els fets”. En suma, centra la seva petició de lliurament en els delictes de rebel·lió o, alternativament, sedició. I deixa clar, per tant, que si els jutges alemanys creuen que els fets atribuïts a Puigdemont encaixen millor en el tipus delictiu de sedició, acceptarà aquest criteri.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser