Press "Enter" to skip to content

El Suprem proposa a Alemanya que lliuri a Puigdemont per sedici贸

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
287Shares
Puntuaci贸 dels lectors

El Tribunal Suprem (TS) s’ha dirigit al Tribunal Superior de Schleswig-Holstein amb una documentaci贸 complement脿ria de l’euroordre dictada contra Carles Puigdemont, en la qual proposa als jutges alemanys que lliurin l’expresident de la Generalitat pel delicte de sedici贸. L’escrit -al qual La Vanguardia ha tingut acc茅s- presenta aquesta opci贸 com a possible qualificaci贸 alternativa si la just铆cia alemanya considera que no es donen els requisits per lliurar al reclamat per un delicte de rebel路li贸.

El jutge encarregat del cas 1-O al Suprem, Pablo Llarena, raona que aquesta segona acusaci贸, la de rebel路li贸, ha de ser examinada com la principal, perqu猫 t茅 tot fonament. Per貌 admet la possibilitat que els fets s’interpretin com un delicte de sedici贸. I no nom茅s per part dels jutges alemanys, ja que explica que la Fiscalia espanyola podr脿 en el seu moment “formular acusaci贸 pel tipus penal que fixa l’ordre de processament o pot optar per qualsevol de les qualificacions alternatives”.

Sobre aquestes qualificacions, a part de les de rebel路li贸 i sedici贸, el magistrat esmenta tamb茅 la de desobedi猫ncia, per貌 per subratllar que aquesta “no ser脿” la que es formuli, “donada a l’antijuridicitat que reflecteixen els fets”. En suma, centra la seva petici贸 de lliurament en els delictes de rebel路li贸 o, alternativament, sedici贸. I deixa clar, per tant, que si els jutges alemanys creuen que els fets atribu茂ts a Puigdemont encaixen millor en el tipus delictiu de sedici贸, acceptar脿 aquest criteri.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
287Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilaci贸n L谩ser
287Shares