Press "Enter" to skip to content

El jutge del Suprem Pablo Llarena aconsella a la justícia de Bèlgica en quins delictes s’ha de centrar

Puntuació dels lectors

El jutge del Suprem Pablo Llarena ha contestat als dubtes plantejats per la Fiscalia belga sobre les acusacions contra els exconsellers Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig demanant als fiscals que se centrin en l’anàlisi de “els fets” i la seva gravetat, tant o més que en la seva qualificació jurídica. Però, en tot cas, els aclareix que s’ha demanat el lliurament de tots ells pel delicte de malversació (en el cas de Comín també pel de rebel·lió), i en cap cas pel de desobediència.

Els fiscals belgues havien dirigit una carta a Llarena anticipant el criteri que no es podia sol·licitar el lliurament dels reclamats pel tipus penal de desobediència i qüestionant que pogués fer-se pel de malversació. El magistrat del cas 1-O els contesta que el primer d’aquests delictes no té pena de presó a Espanya, de manera que mai va estar plantejat demanar el lliurament per la figura penal de desobediència. De fet, Anna Gabriel està acusada d’aquest mateix delicte i el Suprem va rebutjar demanar la seva entrega a les autoritats helvètiques des que es va conèixer que l’exportaveu de la CUP s’havia instal·lat a Suïssa, no acudint a la citació judicial que li va dirigir el magistrat.

L’escrit de Llarena, d’altra banda, replica als fiscals belgues que el delicte de malversació si es considera a Espanya i en diversos convenis internacionals com un tipus delictiu relacionat amb la corrupció. La Fiscalia belga havia qüestionat que el magistrat equiparés les dues figures delictives. Pel que fa a Comín, l’escrit confirma que se l’acusa de rebel·lió perquè “els fets” que se li imputen van consistir a promoure que Catalunya “declarés la seva independència de la resta de l’Estat i es constituís com una república independent, servint-se per a això d’alçaments i mobilitzacions públiques que van arribar a contenir expressions de violència, i amb les que es pretenia forçar l’Estat a reconèixer la nova realitat política”.

Comentaris

COMPARTEIX !
  • 812
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser