Press "Enter" to skip to content

Ciutadans demana que continuï el 155, ampliar-lo a TV3 i titlla de xenòfob a Torra

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
2320Shares

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha insistit aquest divendres en què es pot aplicar l’article 155 de la Constitució al nou Govern que es formi a Catalunya en el cas que no es declari explícitament la fi del procés independentista. A més, ha instat el cap de l’Executiu, Mariano Rajoy, a impedir la votació d’investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat recorrent el vot delegat dels diputats Carles Puigdemont i Toni Comín.

En declaracions al Congrés, ha defensat que “es pot tornar a aplicar el 155 tot el temps que vulgui la majoria reforçada que diu la Constitució”. Un dia després que Puigdemont anunciés que Torra (Junts per Catalunya) serà el nou candidat a la investidura, Rivera ha afirmat que “no es pot aixecar el 155 si no es garanteix el compliment de la Constitució, si no s’acata l’Estatut i si no es demana perdó als catalans, es posa fi al ‘Procés’ i es respecten tots els drets constitucionals.

En la seva opinió, l’expresident de la Generalitat ha designat a “algú més radical que ell” per succeir-li, a “una persona xenòfoba i radical que no respecta a la majoria dels catalans ni al poble espanyol”. “Tant de bo el senyor Puigdemont i el senyor Torra fossin estadistes, però no ho són”, ha lamentat.

Em temo que no

Davant d’aquesta situació, ha demanat al PP i al PSOE que “fins que hi hagi una declaració explícita, nítida i clara de fi del procés separatista”, segueixin aplicant al costat de Cs aquesta mesura constitucional, que va ser aprovada l’octubre passat pel Senat perquè el Govern central prengués el control de la Generalitat de Catalunya després de la declaració unilateral d’independència. “La Constitució ha de seguir regint a Catalunya”, ha afegit.

El líder de la formació taronja ha assenyalat que Rajoy haurà de donar explicacions als espanyols si es nega a “aplicar el 155 més temps”. “Espero que el Govern es guiï pel sentit comú i pel bloc constitucionalista, i no per les presses de Rajoy pels acords amb el PNB”, ha manifestat, suggerint de nou que Rajoy pretén desactivar aviat aquest article de la Carta Magna i “sortir de qualsevol manera de Catalunya” perquè és la condició dels nacionalistes bascos per votar a favor dels pressupostos.

OBRE LA PORTA A APLICAR EL 155 A TV3 

A més, el president de Ciutadans ha obert la porta a què l’article 155 afecti també a la televisió pública catalana. “Si van a seguir incomplint la Constitució, el podem debatre”, ha comentat.

D’altra banda, ha dit al Govern que “encara es pot impedir” la votació d’investidura de Torra, en la qual Puigdemont (JxCat) i Comín (ERC) podran participar delegant el seu vot perquè la Mesa del Parlament hi va permetre. El que reclama Rivera és que l’Executiu recorri davant el Tribunal Constitucional aquest vot delegat perquè és l’únic que pot fer que, després de l’admissió a tràmit del recurs, la decisió impugnada quedi suspesa immediatament.

Segons ha afirmat, l’expresident català i l’exconseller de Salut, que han estat processats judicialment en la causa sobre el ‘Procés’, són uns “colpistes” i “pròfugs de la Justícia”, pel que no haurien de poder “votar fraudulentament 1 investidura”. “Si aquesta tarda el senyor Rajoy ho porta (el recurs) al Tribunal Constitucional, se suspèn el debat d’investidura amb aquestes votacions i es forçaria més al fet que Comín i Puigdemont deixessin de cobrar un sou públic si deixen el seu escó”, ha indicat.

Comentaris
Comparteix
2320Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
2320Shares