Press "Enter" to skip to content

Quim Torra, el nou pla de Puigdemont per a la presidència de la Generalitat

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
94Shares
Puntuació dels lectors

En un missatge de vídeo difós a les xarxes socials des de Berlín, Puigdemont ha assegurat que confia que Torra pugui superar el “bloqueig” dels altres candidats de JxCat:

“El nostre grup proposa el company i diputat Quim Torra per a la presidència de la Generalitat, perquè pugui assumir la responsabilitat en els propers dies i perquè pugui formar govenr de manera immediata. Agraeixo l’esforç i el sacrifici d’assumir el càrrec en unes circumstàncies que són extremes per a Catalunya. ”

Torra ha estat membre destacat d’associacions com Sobirania i Justícia, l’ANC i Òmnium Cultural. Editor i expert en temes històrics, és diputat de Junts per Catalunya.

L’escollit ha fet saber, per Twitter, que accepta l’encàrrec “del president legítim de Catalunya” amb “responsabilitat i voluntat de servei”:

L’anunci de Puigdemont quan falten dotze dies per esgotar el termini perquè es convoquin eleccions de forma automàtica, el 22 de maig. Torra és el pla D de JxCat, després dels intents frustrats del mateix Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull.

En el primer cas, el ple es va ajornar després que el govern espanyol va portar la investidura al Constitucional i l’alt tribunal va dictar mesures cautelars que impedien que fos a distància. El nom de Puigdemont ha tornat a la palestra els últims dies, amb la reforma exprés de la llei de la presidència per permetre una investidura telemàtica que també ha arribat al TC.

En el cas de Jordi Sànchez, empresonat a Soto del Real, el jutge del Suprem Pablo Llarena li ha denegat el permís per presentar-se al ple d’investidura. Sànchez ho va tornar a intentar, sense èxit, després que l’ONU va demanar que es respectessin els seus drets com a diputat.

Jordi Turull va ser el pla C. Va arribar a participar en el ple d’investidura, que va perdre en primera votació. A la segona ja no hi va arribar perquè, abans, el jutge Llarena el va tornar a enviar a la presó.

El mandat de l’1-O i la legitimitat

Torra, ha destacat Puigdemont, haurà d’assumir el govern de Catalunya i defensar el “mandat de l’1 d’octubre”:

“En ell recaurà principalment la responsabilitat de la governació interior, la defensa dels drets nacionals de Catalunya davant d’un Estat autoritari que es nega a parlar, i la defensa de les nostres competències i recursos laminats sistemàticament. I sobretot, d’una manera especial, li pertocarà garantir el respecte pel mandat de l’1 d’octubre.”

Comparteix

Comentaris
Comparteix
94Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser
94Shares