Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Mariano Rajoy avisa a Quim Torra :”Té l’obligació de respectar la llei”

Comparteix
1553Shares

El Govern ha aconseguit el que tantes vegades va reclamar: que el proper president de la Generalitat no estigui ni a la presó ni imputat ni fugit a l’estranger. Carles Puigdemont ha anunciat aquesta tarda que Quim Torra serà el seu successor. I Mariano Rajoy no ha trigat ni uns minuts a recordar a Torra que “té l’obligació de respectar la llei”.

“Sigui quin sigui el candidat que finalment proposi el president del Parlament, Roger Torrent, el Govern d’Espanya recorda que té l’obligació de respectar la llei i estar en condició de complir amb les seves responsabilitats com a president de la Generalitat”, ha remarcat Moncloa en un breu comunicat.

“El Govern d’Espanya sempre ha mantingut que Catalunya necessita un Govern legal i efectiu, que s’ocupi dels interessos dels ciutadans i governi per a tots ells, no per la meitat”, afegeix el comunicat governamental.

Ara, un cop s’oficialitzi la investidura de Torra, el Govern aixecarà l’article 155 de la Constitució. Aquest precepte es va aplicar a Catalunya a instància del Govern i després aprovar-lo el Senat el 26 d’octubre després que Puigdemont promogués la declaració de la república catalana al Parlament.

Comentaris
Comparteix
1553Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Comments are closed.