Press "Enter" to skip to content

Juncker afirma que la UE només intervindrà si Espanya i Catalunya estan disposades a dialogar

Puntuació dels lectors

“Hem demanat als catalans i al Govern espanyol que reprenguin el diàleg”, va dir Juncker en una compareixença al Parlament de Flandes després de ser preguntat per aquest tema per diputats de la Nova Aliança Flamenca (N-VA).

Personalment, ha afegit, “voldria que aquest diàleg existís”.

El president de l’Executiu europeu va rebutjar en canvi la possibilitat que la Unió Europea (UE) dugui a terme una mediació en la crisi política.

“Per a una mediació es necessita que hi hagi un acord entre les dues parts, i com no hi ha aquest acord, i no vull interferir en el debat sense haver estat convidat a fer-ho, no ho faré”, va explicar.

Quan els diputats de N-VA-que portaven llaços grocs, el símbol escollit pels sobiranistes catalans per expressar solidaritat amb els dirigents independentistes que es troben actualment a la presó- van criticar la doble vara de mesurar de la UE respecte al respecte als drets humans , Juncker va respondre que la Unió “té per costum respectar les decisions de la Justícia” dels estats membre.

Els parlamentaris nacionalistes flamencs van inquirir a Juncker també sobre l’ús excessiu de força per part de la Policia espanyola durant el referèndum unilateral d’autodeterminació de Catalunya l’1 d’octubre de 2017.

“No és cert que no hàgim deplorat l’ús de la violència”, es va defensar el polític luxemburguès.

Els mitjans locals assenyalen que es tracta de la primera apel·lació de Juncker al diàleg des dels dies posteriors al referèndum d’autodeterminació.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser