Press "Enter" to skip to content

Indignació a França per la mort d’una noia que va trucar a emergències i no la van creure

Puntuació dels lectors

La mort de Naomi Musenga, que s’ha produït poques hores després que truqués als serveis mèdics d’emergència francesos (SAMU) i que dues operadores es neguessin a creure els seus laments, ha suscitat un intens debat al voltant de la gestió de les trucades i l’atenció prestada del servei sanitari.

El passat 27 d’abril, la pàgina web d’informació local d’Estrasburg Heb’di, va publicar l’enregistrament telefònic de la jove de 22 anys i de dues operadores dels serveis mèdics d’emergència, que es van negar a creure que fora a “morir-se”.

“Ajudeu-me senyora, si us plau, Ajudeu-me, em dol molt. Em moriré”, van ser alguns dels crits d’auxili llançats per la jove, mare d’una filla d’un any, per telèfon, el passat 29 de desembre, i que no van ser presos amb serietat per les operadores d’urgències. Una d’elles, en to jocós, va assegurar: “algun dia es morirà, això està clar”.

Durant poc més de 2 minuts, Musenga va tractar d’explicar el seu estat de salut amb dificultat, queixant-se d’uns forts dolors abdominals, però les operadores van jutjar que no es tractava d’un cas urgent i li van demanar que truqués a un metge.

Davant l’estat crític de la jove, el facultatiu que va acudir al seu domicili va sol·licitar la intervenció del Samu d’Estrasburg, però la gravetat del seu estat de salut va empitjorar durant el seu trasllat a l’hospital.

L’autòpsia de Musenga va revelar que va morir a conseqüència d’un “defalliment multi visceral”

L’autòpsia de Musenga, qui va morir sis hores després de la seva trucada després d’haver patit dues parades cardíaques i un infart, va revelar que va morir a conseqüència d’un “defalliment multivisceral”, el que suposa una fallada de diversos òrgans.

Va ser tanta la commoció i la indignació que va causar la publicació de l’àudio, que l’actitud de les dues operadores del Samu, que no van saber atendre un cas de semblant urgència, comença a ser qüestionada en les xarxes socials i per diversos metges del país.

Debat sobre l’atenció telefònica d’urgències

El passat 3 de maig, els Hospitals Universitaris d’Estrasburg (HUS), que alberguen els serveis del Samu, van anunciar en un comunicat que havien decidit obrir una investigació administrativa per “aclarir els fets”.

Segons el president de Samu Urgences France, François Braun, els comentaris de l’operadora que va fer broma sobre l’assumpte són “intolerables”

Segons el president de Samu Urgences France, François Braun, els comentaris de l’operadora que va fer broma sobre l’assumpte són “intolerables”, i ha opinat a la ràdio Franceinfo no li corresponia a ella recomanar trucar a un metge.

Per la seva banda, la ministra de Sanitat, Agnès Buzyn, va afirmar en el seu compte de la xarxa social Twitter sentir-se “profundament indignada per les circumstàncies de la mort de Naomi Musenga al desembre”, i ha demanat a la Inspecció General d’Afers Socials (Igas) que obri una investigació sobre aquests “errors molt greus”.

“És evident que hi va haver un error humà. De moment, es pot dir que una persona, l’operadora, va incomplir un procediment, ja que no va transferir la trucada a un metge. Ara bé, la investigació ens ho confirmarà”, va declarar aquest dimecres en una entrevista a Franceinfo.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser