Press "Enter" to skip to content

Vox es querella contra Roger Torrent i demana el seu ingrés urgent a la presó

Puntuació dels lectors

El partit polític Vox ha interposat una querella criminal davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat) contra Roger Torrent i tres membres més de la Mesa del Parlament de Catalunya (Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Alba Vergés) pels delictes de prevaricació i desobediència, en admetre la tramitació pel Ple de la modificació de la Llei de Presidència de la Generalitat i del Govern de Catalunya, que finalment va ser aprovada per l’esmentat Ple el dia 4 de maig.

“L’admissió a tràmit de l’esmentada llei”, d’acord amb aquest partit, “incorre en els referits delictes, ja que tot i les advertències que els van ser notificades personalment pel Tribunal Constitucional als querellats, mitjançant les mesures cautelars acordades en la interlocutòria del citat tribunal (auto 5/2018), aquests van desobeir l’ordenat admetent a tràmit la modificació il·legal”.

Així mateix, la llei admesa a tràmit i aprovada per aquest Ple havia comptat amb el previ informe desfavorable del Comitè de Garantia Estatutàries així com dels lletrats del Parlament català.

“Això”, segons Vox, “fa encara més greu l’actitud prevaricadora i desobedient dels querellats en un absolut menyspreu a la Constitució, a l’Estatut de Catalunya i el reglament del Parlament català”.

Detenció de Torrent i els tres membres de la Mesa

Vox, en la seva querella, sol·licita amb caràcter urgent la detenció, posada a disposició judicial i ingrés preventiu a la presó, sense fiança de Torrent, Costa, Campdepadrós i Vergés.

També sol·licita, com a mesura cautelar, que es prohibeixi la celebració de qualsevol acte, ple, sessió o reunió que sotmeti a votació i / o, si és procedent, aprovació i execució de la referida Llei de Modificació de la Llei 13/2018 de la presidència de la Generalitat i del Govern aprovada pel Ple del Parlament en sessió del dia 4 de maig de 2018 arran de la proposta del Grup Parlamentari Junts per Catalunya tramitada amb el número 202-00.002 / 12, amb remissió dels manaments necessaris a l’President del Parlament de Catalunya per al compliment d’aquesta prohibició.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 982
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser