Press "Enter" to skip to content

V脥DEO: Vox brinda amb policies per la pres贸 de Joaquim Forn i Jordi S谩nchez

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
437Shares
Puntuaci贸 dels lectors

Segons informa Eldiario.es, el secretari general de Vox i advocat de la formaci贸 pol铆tica de la causa contra els l铆ders independentistes de l’1-O, Javier Ortega Smith, apareix en un v铆deo brindant per la decisi贸 de la Sala Penal del Tribunal Suprem de mantenir a la pres贸 l’exconseller d’Interior Joaquim Forn i l’expresident de l’ANC Jordi S谩nchez. Ortega Smith va participar el 22 de mar莽 en un dinar amb diverses persones que secunden la seva arenga i que, segons han confirmat fonts policials a eldiario.es, en alguns casos s贸n membres del Cos Nacional de Policia.

En la introducci贸 al seu discurs, Ortega Smith es refereix a la decisi贸 adoptada per la sala d’apel路lacions que va resoldre el recurs presentat per les defenses de Forn i S谩nchez contra la decisi贸 de l’instructor, Pablo Llarena, de deixar-los a la pres贸. El n煤mero dos de Vox es congratula que els jutges hagin abonat el criteri de Vox tot i que la Fiscalia havia demanat excarcerar Joaquim Forn despr茅s de renunciar al seu esc贸.

“El m茅s important 茅s que el contingut de l’acte judicial ens d贸na molta for莽a per dem脿 quan estan citats tots els colpistes i farem tot el possible perqu猫 entrin a la pres贸”, diu Ortega Smith, en refer猫ncia a les declaracions que havien de produir-se davant Llarena l’endem脿.

Nom茅s cinc d’aquestes sis citacions van arribar a concretar-se, ja que la Marta Rovira va fugir a Su茂ssa. Jordi Turull, Jordi Rull, Raul Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell van ingressar a la pres贸 per ordre del jutge al terme de les seves declaracions. Llarena adoptar la decisi贸 d’acord a la petici贸 de la Fiscalia, coincident amb la de Vox, que exerceix l’acusaci贸 popular.

Consultat pel contingut del v铆deo, Ortega Smith es va negar a contestar per tractar-se d’una trobada “de car脿cter privat”. El responsable de Vox havia viatjat aquest dia a Euskadi per participar en la manifestaci贸 del col路lectiu Jusapol per l’equiparaci贸 salarial de policies i gu脿rdies civils amb l’Ertzaintza i els Mossos d’Esquadra. eldiario.es ha consultat a Jusapol i l’associaci贸 ha assegurat que no va participar com a tal en el menjar i que no entra a valorar si algun dels seus membres o simpatitzants ho van fer a t铆tol individual. En la citada manifestaci贸 va participar tamb茅 al capdavant de la pancarta el secretari general del grup parlamentari de Ciutadans al Congr茅s, Miguel Guti茅rrez.

Ortega Smith avan莽a en el v铆deo que va fer el mateix brindis que fan “sempre en Vox” quan celebren un dinar. Abans de comen莽ar a declamar fa una introducci贸: “Som aqu铆, en terres basques, amb un grapat d’espanyols valents disposats a defensar la p脿tria. I ho fem amb el brindis del senyor Diego Hernando de Acu帽a, poeta i capit脿 dels Vells Ter莽os de la Infanteria espanyola”.

El responsable de Vox mescla a Hernando de Acu帽a, un militar i poeta del segle XVI instal路lat en la tradici贸 dels can莽oners petrarquistas amb un personatge de ficci贸 que apareix en l’obra de teatre de principis del segle XX A Flandes s’ha posat el sol, l’escriptor catal脿 Eduardo Marquina. En un passatge de la seva obra, el personatge Diego d’Acu帽a recita els mateixos versos que Javier Ortega Smith atribueix a un inexistent Diego Hernando de Acu帽a.

Font: Eldiario.es

Comparteix

Comentaris
Comparteix
437Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilaci贸n L谩ser
437Shares