Press "Enter" to skip to content

VÍDEO: Vox brinda amb policies per la presó de Joaquim Forn i Jordi Sánchez

Puntuació dels lectors

Segons informa Eldiario.es, el secretari general de Vox i advocat de la formació política de la causa contra els líders independentistes de l’1-O, Javier Ortega Smith, apareix en un vídeo brindant per la decisió de la Sala Penal del Tribunal Suprem de mantenir a la presó l’exconseller d’Interior Joaquim Forn i l’expresident de l’ANC Jordi Sánchez. Ortega Smith va participar el 22 de març en un dinar amb diverses persones que secunden la seva arenga i que, segons han confirmat fonts policials a eldiario.es, en alguns casos són membres del Cos Nacional de Policia.

En la introducció al seu discurs, Ortega Smith es refereix a la decisió adoptada per la sala d’apel·lacions que va resoldre el recurs presentat per les defenses de Forn i Sánchez contra la decisió de l’instructor, Pablo Llarena, de deixar-los a la presó. El número dos de Vox es congratula que els jutges hagin abonat el criteri de Vox tot i que la Fiscalia havia demanat excarcerar Joaquim Forn després de renunciar al seu escó.

“El més important és que el contingut de l’acte judicial ens dóna molta força per demà quan estan citats tots els colpistes i farem tot el possible perquè entrin a la presó”, diu Ortega Smith, en referència a les declaracions que havien de produir-se davant Llarena l’endemà.

Només cinc d’aquestes sis citacions van arribar a concretar-se, ja que la Marta Rovira va fugir a Suïssa. Jordi Turull, Jordi Rull, Raul Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell van ingressar a la presó per ordre del jutge al terme de les seves declaracions. Llarena adoptar la decisió d’acord a la petició de la Fiscalia, coincident amb la de Vox, que exerceix l’acusació popular.

Consultat pel contingut del vídeo, Ortega Smith es va negar a contestar per tractar-se d’una trobada “de caràcter privat”. El responsable de Vox havia viatjat aquest dia a Euskadi per participar en la manifestació del col·lectiu Jusapol per l’equiparació salarial de policies i guàrdies civils amb l’Ertzaintza i els Mossos d’Esquadra. eldiario.es ha consultat a Jusapol i l’associació ha assegurat que no va participar com a tal en el menjar i que no entra a valorar si algun dels seus membres o simpatitzants ho van fer a títol individual. En la citada manifestació va participar també al capdavant de la pancarta el secretari general del grup parlamentari de Ciutadans al Congrés, Miguel Gutiérrez.

Ortega Smith avança en el vídeo que va fer el mateix brindis que fan “sempre en Vox” quan celebren un dinar. Abans de començar a declamar fa una introducció: “Som aquí, en terres basques, amb un grapat d’espanyols valents disposats a defensar la pàtria. I ho fem amb el brindis del senyor Diego Hernando de Acuña, poeta i capità dels Vells Terços de la Infanteria espanyola”.

El responsable de Vox mescla a Hernando de Acuña, un militar i poeta del segle XVI instal·lat en la tradició dels cançoners petrarquistas amb un personatge de ficció que apareix en l’obra de teatre de principis del segle XX A Flandes s’ha posat el sol, l’escriptor català Eduardo Marquina. En un passatge de la seva obra, el personatge Diego d’Acuña recita els mateixos versos que Javier Ortega Smith atribueix a un inexistent Diego Hernando de Acuña.

Font: Eldiario.es

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser